console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 150,00 (excl. btw)
Home Cursussen Online cursus De aansprakelijkheid van de makelaar, notaris en accountant

Online cursus De aansprakelijkheid van de makelaar, notaris en accountant

Info

Let op! Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via videoconferentie. Zowel docent als deelnemers nemen deel via PC, laptop of tablet. U ontvangt voorafgaand aan de cursus inloginstructies.

De makelaar, de notaris en de accountant hebben met elkaar gemeen dat ze beroepsbeoefenaren zijn die in opdracht van een opdrachtgever werkzaamheden verrichten. Ze hebben daarbij niet alleen een verantwoordelijkheid jegens hun (eigen) opdrachtgever, maar onder omstandigheden ook jegens derden. De Hoge Raad heeft de laatste jaren diverse arresten gewezen over de aansprakelijkheid van de makelaar, de notaris en de accountant.

Tijdens dit webinar wordt op die rechtspraak ingegaan, waarbij aan zowel de (contractuele) aansprakelijkheid jegens de opdrachtgever alsook de buitencontractuele aansprakelijkheid jegens derden aandacht wordt besteed.

Tevens wordt besproken in hoeverre de makelaar, de notaris en de accountant bij hun werkzaamheden rekening behoren te houden met wettelijke voorschriften en tuchtrechtelijke normen aangaande hun beroepsuitoefening.

Daarnaast komt aan de orde wat de invloed is van een uitspraak van de tuchtrechter op de oordeelsvorming door de rechter in een civielrechtelijke procedure.

Bestemd voor: advocaten en (bedrijfs)juristen

Programma"

Programma

Datum en tijd: 27 juli 2020, van 10:00 tot 12:00.

Persoon

Sprekers

  • mr. J. (Jaap) Dammingh

    Hoofddocent Burgerlijk recht en Burgerlijk procesrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling