console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen

Cursus of opleiding omgevingsrecht?

Opleidingsniveau
+ Meer
39 resultaten
Per pagina:
CPO Altijd scherp – april 2024

Cursus of opleiding omgevingsrecht?

U bent op zoek naar een cursus of opleiding omgevingsrecht? Of wilt u specifiek weten wat er met de nieuwe omgevingswet allemaal verandert in het omgevingsrecht? Wat zijn de gevolgen daarvan voor uw praktijk? Dit hoort u allemaal terug in de cursussen en opleidingen omgevingsrecht waarin actualiteiten en onderwerpen zoals handhaving de boventoon voeren. Op KiesUwCursus vindt u hét meest uitgebreide overzicht als u op zoek bent naar een (online) cursus of opleiding omgevingsrecht en kiest u eenvoudig de cursus of opleiding die aansluit bij uw kennis en kunde.

Breed cursusaanbod

Op Kiesuwcursus.nl vindt u het complete overzicht aan juridische cursussen en opleidingen waaronder meer dan 50 cursussen en opleidingen die specifiek gericht zijn op omgevingsrecht. Zo vindt u bij ons bijvoorbeeld een cursus handhaving omgevingsrecht of een cursus omgevingswet omgevingsrecht. De duur van de cursussen die u kunt boeken op Kiesuwcursus.nl kan variëren van een paar uur tot een meerdere dagen. Uiteraard variëren dan ook de puntenaantallen die u kunt behalen voor de cursussen en opleidingen. Het is aan u hoe veel tijd u kwijt wenst te zijn.

Cursusniveau en doelgroep

Op Kiesuwcursus.nl wordt aan elke juridische doelgroep gedacht. Niet alleen voor advocaten, maar ook voor juristen, notarissen, overheidsjuristen, bedrijfsjuristen of juridisch beleidsmedewerkers staan op Kiesuwcursus.nl geschikte cursussen. Immers, een jurist werkzaam bij de gemeente wil waarschijnlijk nét weer andere aspecten leren dan een advocaat. In de filters op Kiesuwcursus.nl kunt u de zoekresultaten eenvoudig specificeren per doelgroep. Daarnaast kunt u op Kiesuwcursus.nl simpel en snel via onze slimme zoekfilters naar de voor u geschikte cursus omgevingsrecht op basis van niveau zoeken. U zal op Kiesuwcursus.nl basiscursussen tegenkomen die u inzicht geven in het omgevingsrecht. Bent u op zoek naar meer diepgang? Ook daarvoor bent u bij Kiesuwcursus.nl aan het juiste adres. In ons cursusaanbod kunt u namelijk ook specialisatieopleidingen vinden die vaak meerdere dagen duren en waarin u zich helemaal kunt laten onderdompelen in de wereld van het omgevingsrecht. Als u bijvoorbeeld een basiscursus omgevingsrecht wilt volgen, dan stelt u dit in via het filter ‘niveau’. Kiesuwcursus.nl heeft dus voor ieder wat wils: voor iedere juridische doelgroep en voor ieder niveau.

Altijd actueel

U houdt zich dagelijks bezig met de omgevingsrecht praktijk en u wilt daarom graag op de hoogte zijn van alle actualiteiten rondom het omgevingsrecht om zo uw cliënten altijd van het beste advies te kunnen voorzien. De nieuwe Omgevingswet is bijvoorbeeld een hot topic. In 2016 verscheen de nieuwe Omgevingswet al in het Staatsblad, maar pas op 1 januari 2021 zal de nieuwe Omgevingswet naar verwachting in werking treden. Deze verandering vereist ook de nodige cultuuraanpassing van de ambtenaren die deze nieuwe Omgevingswet gaan uitvoeren. Wat zijn de consequenties van de nieuwe Omgevingswet voor u en hoe moet u anticiperen? Dit verschilt per doelgroep. Iedere doelgroep kan zich gericht laten bijscholen door middel van een cursus omgevingsrecht die u eenvoudig kunt boeken op Kiesuwcursus.nl. Bij ons vindt u een divers aanbod van actuele cursussen rondom de invoering van de nieuwe Omgevingswet waarin onder andere onderwerpen aan bod zullen komen zoals: de stand van zaken van het wetgevingsproces op dat moment, de belangrijkste veranderingen, de zes kerninstrumenten, de besturingselementen van de provincies en het Rijk, de weg van bestemmingsplan naar omgevingsplan (inclusief milieubescherming), de omgevingsvergunning (met name voor milieubelastende activiteiten en bouwen), de Aanvullingswet grondeigendom en de weg van planschade naar nadeelcompensatie. Na het volgen van een cursus actualiteiten omgevingsrecht bent u weer volledig op de hoogte van de wetgevingsherziening en alle andere relevante ontwikkelingen op het gebied van het omgevingsrecht en kunt u deze opgedane kennis gaan toepassen in uw dagelijkse praktijk.

Cursuslocaties

De omgevingsrecht cursussen die u boekt op Kiesuwcursus.nl kunt u overal in Nederland volgen zoals in Amsterdam, Utrecht of Breukelen. Over het algemeen zijn de cursuslocaties makkelijk met de auto bereikbaar en zal de cursusaanbieder u informeren over parkeergelegenheid bij de cursuslocatie. Als u liever helemaal geen reistijd kwijt bent, heeft KiesUwCursus ook daar een oplossing voor. Bij ons boekt nu namelijk eenvoudig een online cursus omgevingsrecht in de vorm van een webinar of e-learning zodat u vanuit huis uw PO/PE-punten kunt behalen en uw kennis kunt laten bijspijkeren op het tijdstip dat voor u het beste uitkomt.

Geaccrediteerde opleiders

KiesUwCursus is zelf geen cursusaanbieder, maar is een onafhankelijk vergelijkingsplatform dat cursusaanbieders en cursisten met elkaar in contact brengt. Wij werken samen met geaccrediteerde en gerenommeerde opleiders. Van KiesUwCursus mag u dus kwaliteit verwachten. Ons brede aanbod bestaat onder andere uit omgevingsrecht cursussen, opleidingen, webinars en e-learnings van aanbieders zoals OSR, Leidsch Juridisch PAO, SDU, Berghauser Pont Academy, VU Law Academy, CPO, Maastricht University en LegalPlanet.

Docenten

De cursussen en opleidingen omgevingsrecht die u via KiesUwCursus boekt, worden gegeven door bekende namen uit het omgevingsrecht vakgebied. Gerenommeerde en gespecialiseerde docenten zoals mr. van Oosten, mr. Collignon, prof. mr. Nijmeijer, prof. mr. dr. de Graaf, prof. mr. van der Veen en mr. van der Velden zullen u in de cursussen omgevingsrecht wegwijs maken en uitvoerig de relevante ontwikkelingen in het omgevingsrecht bespreken.

PO-punten

Als juridisch professional moet u voldoen aan een minimum aantal PO/PE-punten per jaar om uw kennis op peil te houden. De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) verplicht advocaten bijvoorbeeld om hun vakbekwaamheid te onderhouden door opleidingen te volgen. Een advocaat dient daarom minimaal 20 NOvA PO-punten per jaar te halen. Voor het merendeel van de cursussen die u boekt op Kiesuwcursus.nl kunt NOvA punten behalen, maar u vindt bij ons ook cursussen waaraan KNB punten, MfN punten, SOMN punten en Hobéon punten worden toegekend. U kunt via het filter ‘punten’ eenvoudig aangeven welke punten u wenst te behalen en met één druk op de knop wordt zo het voor u geschikte cursusoverzicht getoond.

Over ons

KiesUwCursus.nl biedt u het overzicht van alle juridische opleidingen & cursussen. Vind simpel en snel uw cursus of laat ons u een (gratis!) aanbod op maat toesturen.

Terug naar boven