KiesUwCursus
Home Cursussen

Mediation opleiding, cursus, training of workshop?

Opleidingsniveau
+ Meer
27 resultaten
Per pagina:
CPO Altijd scherp – april 2024

Mediation opleiding, cursus, training of workshop?

Bent u mediator en op zoek naar een postacademische cursus of wilt u juist een opleiding mediation volgen om een mediator te worden, maar weet u niet welke mediation opleiding voor u het geschiktst is? Op Kiesuwcursus.nl kunt u mediation opleidingen vergelijken en op deze manier de beste mediation opleiding vinden die aansluit bij uw kennis en kunde. 

Wat is mediation?

Nog even kort over wat mediation nou eigenlijk is. Mediaton is een verzamelnaam voor conflictbemiddeling. Geschillen komen overal voor: in relaties, familieconflicten, tussen werkgever en werknemer en in strafzaken. Soms lopen geschillen zo ver op dat er een mediator moet worden ingeschakeld. De mediator is een onafhankelijke, neutrale, derde partij die de verschillende partijen begeleidt in het vinden van een oplossing voor hun geschil. Door te kiezen voor mediation kunnen hoge advocaatkosten bespaard worden en hoeven de partijen niet voor de rechter te verschijnen. 

Breed cursusaanbod

Op Kiesuwcursus.nl vindt u het complete overzicht aan juridische cursussen en opleidingen waaronder meer dan 60 mediation opleidingen en cursussen. Zo vindt u bij ons bijvoorbeeld een cursus mediationvaardighedenDe duur van de cursussen die u kunt boeken op Kiesuwcursus.nl kan variëren van een paar uur tot een meerdere dagen. Uiteraard variëren dan ook de puntenaantallen die u kunt behalen voor de cursussen en opleidingen. Het is aan u hoe veel tijd u kwijt wenst te zijn.  

Cursusniveau en doelgroep

Biedt u anderen een luisterend oor? Vraagt u door, toont u belangstelling voor de menselijke psyche en kunt u wel tegen een stootje? Dan bent u een geschikte mediator. Advocaten beoefenen vaak naast hun eigen rechtspraktijk ook de functie van mediator, maar in principe kan iedereen die HBO geschoold is mediator worden. Op Kiesuwcursus.nl wordt aan elke doelgroep gedacht. Niet alleen voor advocaten, maar ook een mediation opleiding overheid of rechtbank vindt u op  Kiesuwcursus.nl. Voor eenieder staan op Kiesuwcursus.nl dus geschikte cursussen en opleidingen mediation. In de filters op Kiesuwcursus.nl kunt u de zoekresultaten eenvoudig specificeren per doelgroep. Daarnaast kunt u op Kiesuwcursus.nl simpel en snel via onze slimme zoekfilters naar de voor u geschikte cursus mediation op basis van niveau zoeken. U zal op Kiesuwcursus.nl een basis opleiding mediation tegenkomen die u niet alleen een gedegen opleiding biedt, maar vooral een stevige basis. Bent u op zoek naar meer diepgang? Ook daarvoor bent u bij Kiesuwcursus.nl aan het juiste adres. In ons cursusaanbod kunt u namelijk ook specialisatieopleidingen vinden die vaak meerdere dagen duren en waarin u zich helemaal kunt laten onderdompelen in de wereld van mediation, zoals legal mediation voor juristen. Als u bijvoorbeeld een basiscursus mediation wilt volgen, dan stelt u dit in via het filter ‘niveau’. Kiesuwcursus.nl heeft dus voor ieder wat wils: voor iedere juridische doelgroep en voor ieder niveau.  

Populairste onderwerpen

U wilt de beste mediation opleiding, cursus of training vinden? Dit zijn de 5 meest populaire onderwerpen:

  1. Een cursus Mediation en Conflictbemiddeling. Tijdens deze cursus technieken om conflicten te voorkomen of op te lossen. Hoe gaat u om met conflictsituaties, hoe beheerst u deze en hoe lost u ze op? Uiteraard vindt u hier cursussen die erkend zijn door de MfN.
  2. Een redelijk nieuw onderwerp binnen mediation is Mediation in Strafzaken. Tijdens dit bemiddelingsproces kunnen slachtoffers en verdachten met elkaar in gesprek gaan. Dit kan bijvoorbeeld een waardevolle aanvulling zijn als de betrokkenen elkaar nog ontmoeten of tegen kunnen komen na een incident. Als mediator kunt u slachtoffers helpen met het verwerken van het leed.
  3. Een Opleiding Mediation, waarna u geschillen tussen werkgever en werknemer op kunt lossen als arbeidsmediator. Door een arbeidsconflict kan een vervelende situatie ontstaan waarbij u als mediator kunt bemiddelen en geschillen kunt voorkomen of oplossen.
  4. Mediation bij Echtscheiding. Als scheidingsmediator bemiddelt u tussen twee partijen die door middel van een echtscheiding uit elkaar willen gaan. Als advocaat of mediator loopt u regelmatig tegen vraagstukken aan op het gebied van verdelen en verrekenen. Door middel van een Actualiteitencursus kunt u uw kennis op dit gebied weer volledig actualiseren. Zorg dat u weer volledig up-to-date bent van de actualiteiten op het gebied van het huwelijksvermogensrecht en relatievermogensrecht.
  5. Een opleiding Mediation en Choaching. Als mediator heeft u een veelzijdig en interessant beroep waarbij u optimaal gebruik dient te maken van conflicthanterende en communicatieve vaardigheden. 

Cursuslocaties

De cursussen en opleidingen mediation die u boekt op Kiesuwcursus.nl kunt u overal in Nederland volgen. Zo boekt u bij ons eenvoudig een mediation opleiding Groningen, Haarlem, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam of Amersfoort. Over het algemeen zijn de cursuslocaties makkelijk met de auto bereikbaar en zal de cursusaanbieder u informeren over parkeergelegenheid bij de cursuslocatie. Als u liever helemaal geen reistijd kwijt bent, heeft KiesUwCursus ook daar een oplossing voor. Bij ons boekt nu namelijk eenvoudig een mediation cursus online in de vorm van een webinar of e-learning zodat u vanuit huis uw PO/PE-punten kunt behalen en uw kennis kunt laten bijspijkeren op het tijdstip dat voor u het beste uitkomt. 

Geaccrediteerde opleiders

KiesUwCursus is zelf geen cursusaanbieder, maar is een onafhankelijk vergelijkingsplatform dat cursusaanbieders en cursisten met elkaar in contact brengt. Wij werken samen met geaccrediteerde en gerenommeerde opleiders. Van KiesUwCursus mag u dus kwaliteit verwachten. Tussen ons brede aanbod kiest u onder meer uit een webinar, e-learning, cursus of mediation opleiding Merlijn, Schonewille & Schonewille, Sdu, of een Result Mediation opleiding. Kijk ook eens tussen het uitgebreide aanbod van CvC (Centrum voor Conflicthantering): een gerenommeerd en gespecialiseerd opleidingsinstituut dat cursussen, opleidingen en trainingen aanbiedt op het gebied van conflicthantering, mediation, coaching, onderhandeling en communicatie. Als u geïnteresseerd bent in meer informatie over het Centrum voor Conflicthantering kunt u deze blog lezen of het complete cursusaanbod van CvC bekijken. 

Mediation blogs

Naast de blogs over Centrum voor Conflicthantering vindt u op Kiesuwcursus diverse andere blogs over mediation gerelateerde onderwerpen zoals: arbeidsmediation, mediation in strafrecht en strafzaken, oplossingsgericht coachen en interculturele mediation. Regelmatig spreken wij ervaren mediators over hun praktijkervaringen en schrijven hierover in onze blogs. Bent u benieuwd naar deze verhalen of wilt u meer weten over mediation? Kijk dan eens tussen onze blogs over mediation of ander juridisch nieuws.

PO-punten

Als juridisch professional moet u voldoen aan een minimum aantal PO/PE-punten per jaar om uw kennis op peil te houden. De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) verplicht advocaten bijvoorbeeld om hun vakbekwaamheid te onderhouden door opleidingen te volgen. Een advocaat dient daarom minimaal 20 NOvA PO-punten per jaar te halen. Bent u mediator en bent u op zoek naar een mediation opleiding die erkend wordt door het MfN? Ook dan bent u bij KiesUwCursus aan het juiste adres. U vindt tussen ons aanbod namelijk een breed scala aan cursussen en opleidingen mediation waarvoor u MfN-punten kunt behalen. De Mediators federatie Nederland (MfN) verplicht mediators om minimaal 48 punten te behalen per drie jaar. U kunt via het filter ‘punten’ eenvoudig aangeven welke punten u wenst te behalen en met één druk op de knop wordt zo het voor u geschikte cursusoverzicht getoond. 

Over ons

KiesUwCursus.nl biedt u het overzicht van alle juridische opleidingen & cursussen. Vind simpel en snel uw cursus of laat ons u een (gratis!) aanbod op maat toesturen.  

Terug naar boven