KiesUwCursus
Home Cursussen

Cursus of opleiding personen- en familierecht?

Opleidingsniveau
+ Meer
49 resultaten
Per pagina:
CPO Altijd scherp – april 2024

Cursus of opleiding personen- en familierecht?

Ben u op zoek naar een cursus of opleiding personen- en familierecht? Vind hier simpel en snel uw specialisatie opleiding en juridische pao cursus familierecht. Bijvoorbeeld als u zich wilt specialiseren tot familierecht advocaat of simpelweg cursussen personen- en familierecht zoekt om uw PO punten van dit jaar te behalen en uw kennis op te frissen. Op KiesUwCursus vindt u hét meest uitgebreide overzicht als u op zoek bent naar een (online) cursus of opleiding familierecht en kiest u eenvoudig de cursus of opleiding die aansluit bij uw kennis en kunde.

Breed cursusaanbod

Op Kiesuwcursus.nl vindt u het complete overzicht aan juridische cursussen en opleidingen waaronder meer dan 160 cursussen en opleidingen die specifiek gericht zijn op het personen en familierecht. Zo vindt u bij ons bijvoorbeeld een cursus over echtscheidingsconvenanten, gezag en omgang of alimentatierekenen. De duur van de cursussen die u kunt boeken op Kiesuwcursus.nl kan variëren van een paar uur tot een meerdere dagen. Uiteraard variëren dan ook de puntenaantallen die u kunt behalen voor de cursussen en opleidingen. Het is aan u hoe veel tijd u kwijt wenst te zijn.

Cursusniveau en doelgroep

Op Kiesuwcursus.nl wordt aan elke juridische doelgroep gedacht. Niet alleen voor advocaten, maar ook voor juristen, notarissen en juridisch medewerkers (zoals secretaresses) staan op Kiesuwcursus.nl geschikte cursussen. In de filters op Kiesuwcursus.nl kunt u de zoekresultaten eenvoudig specificeren per doelgroep. Daarnaast kunt u op Kiesuwcursus.nl simpel en snel via onze slimme zoekfilters naar de voor u geschikte cursus familierecht op basis van niveau zoeken. U zal op Kiesuwcursus.nl basiscursussen tegenkomen die u inzicht geven in het de alombekende onderwerpen zoals alimentatierekenen. Bent u op zoek naar meer diepgang? Ook daarvoor bent u bij Kiesuwcursus.nl aan het juiste adres. In ons cursusaanbod kunt u namelijk ook specialisatieopleidingen vinden die vaak meerdere dagen duren en waarin u zich helemaal kunt laten onderdompelen in de wereld van het personen en familierecht, zoals bijvoorbeeld een specialisatieopleiding in mediation. Als u specifiek op zoek bent naar bijvoorbeeld een basiscursus familierecht, dan stelt u dit in via het filter ‘niveau’. Kiesuwcursus.nl heeft dus voor ieder wat wils: voor iedere juridische doelgroep en voor ieder niveau.

Altijd actueel

U houdt zich dagelijks bezig met de familierecht praktijk en u wilt daarom graag op de hoogte zijn van alle actualiteiten rondom het familierecht om zo uw cliënten altijd van het beste advies te kunnen voorzien. Het nieuwe huwelijksvermogensrecht is bijvoorbeeld een hot topic. Op 1 januari 2018 is het wettelijk systeem van de algehele gemeenschap verandert. Vanaf nu is de beperkte huwelijksgemeenschap het uitgangspunt en is de algehele gemeenschap van goederen als het ware uitgedund. Wat zijn de consequenties van het nieuwe huwelijksvermogensrecht voor u en uw praktijk en hoe moet u anticiperen? Wat zegt de eerste rechtspraak hierover? U kunt zich gericht laten bijscholen door middel van een cursus nieuw huwelijksvermogensrecht die u eenvoudig kunt boeken op Kiesuwcursus.nl. Bij ons vindt u een divers aanbod van actuele cursussen rondom de invoering van deze nieuwe wet. Ook rondom de veranderende regelgeving rondom partneralimentatie die van kracht wordt vanaf 1 januari 2020 zult u veel cursussen tegenkomen op Kiesuwcursus.nl. Na het volgen van een cursus actualiteiten personen- en familierecht bent u weer volledig op de hoogte van de wetgevingsherziening en alle andere relevante ontwikkelingen op het gebied van het personen- en familierecht en kunt u deze opgedane kennis gaan toepassen in uw dagelijkse praktijk.

Cursuslocaties

De familierecht cursussen die u boekt op Kiesuwcursus.nl kunt u overal in Nederland volgen zoals in Zwolle, Amsterdam of Breukelen. Over het algemeen zijn de cursuslocaties makkelijk met de auto bereikbaar en zal de cursusaanbieder u informeren over parkeergelegenheid bij de cursuslocatie. Als u liever helemaal geen reistijd kwijt bent, heeft KiesUwCursus ook daar een oplossing voor. Bij ons boekt nu namelijk eenvoudig een online cursus familierecht in de vorm van een webinar of e-learning zodat u vanuit huis uw PO/PE-punten kunt behalen en uw kennis kunt laten bijspijkeren op het tijdstip dat voor u het beste uitkomt. U kunt zelfs een cursus combineren met een vakantie naar Curaçao. Via Kiesuwcursus kunt u namelijk een studieweek naar Curaçao binnen en in de zon uw kennis omtrent het familierecht bijspijkeren. Voor de meeste Familierecht cursussen zijn tevens in-company mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie over in-company cursussen.

Geaccrediteerde opleiders

KiesUwCursus is zelf geen cursusaanbieder, maar is een onafhankelijk vergelijkingsplatform dat cursusaanbieders en cursisten met elkaar in contact brengt. Wij werken samen met geaccrediteerde en gerenommeerde opleiders. Van KiesUwCursus mag u dus kwaliteit verwachten. Ons brede aanbod bestaat onder andere uit personen- en familierecht cursussen, opleidingen, webinars en e-learnings van aanbieders zoals SDU, Leidsch Juridisch PAO, Lexlumen, CPO, VU Law Academy en LegalPlanet.

PO-punten

Als juridisch professional moet u voldoen aan een minimum aantal PO/PE-punten per jaar om uw kennis op peil te houden. De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) verplicht advocaten bijvoorbeeld om hun vakbekwaamheid te onderhouden door opleidingen te volgen. Een advocaat dient daarom minimaal 20 NOvA PO-punten per jaar te halen. Voor het merendeel van de cursussen die u boekt op Kiesuwcursus.nl kunt u NOvA punten behalen, maar u vindt bij ons ook anderszins geaccrediteerde cursussen. Bent u mediator? Ook dan bent u bij KiesUwCursus aan het juiste adres. U vindt tussen ons aanbod namelijk ook cursussen personen en familierecht waarvoor u MfN-punten kunt behalen. De Mediators federatie Nederland (MfN) verplicht mediators om minimaal 48 punten te behalen per drie jaar. U kunt via het filter ‘punten’ eenvoudig aangeven welke punten u wenst te behalen en met één druk op de knop wordt zo het voor u geschikte cursusoverzicht getoond.

Over ons

KiesUwCursus.nl biedt u het overzicht van alle juridische opleidingen & cursussen. Vind simpel en snel uw cursus of laat ons u een (gratis!) aanbod op maat toesturen.

Terug naar boven