KiesUwCursus
Home Cursussen

Cursus of opleiding bestuursrecht?

Opleidingsniveau
+ Meer
49 resultaten
Per pagina:
CPO Altijd scherp – april 2024

Cursus of opleiding bestuursrecht?

Bent u jurist en/of advocaat en bent u op zoek naar een postacademische opleiding bestuursrecht, omdat u nog uw PO-punten van dit jaar moet behalen of wilt u gewoon uw bestuursrechtelijke kennis opfrissen? Kijk en vergelijk eens het juridische cursusaanbod van KiesUwCursus op het gebied van bestuursrecht en kies de cursus of opleiding bestuursrecht die bij uw kennis en kunde past.

Breed cursusaanbod

Op Kiesuwcursus.nl vindt u hét complete overzicht aan juridische cursussen en opleidingen waaronder meer dan 100 cursussen bestuursrecht. De cursussen bestuursrecht die u boekt op Kiesuwcursus.nl zijn altijd actueel. Na het volgen van een cursus actualiteiten bestuursrecht bent u weer volledig op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen op het gebied van het bestuursrecht en kunt u deze opgedane kennis gaan toepassen in uw dagelijkse praktijk. De duur van de cursussen die u kunt boeken op Kiesuwcursus.nl kan variëren van een paar uur tot meerdere dagen. Uiteraard variëren dan ook de puntenaantallen. Het is aan u hoe veel tijd u kwijt wenst te zijn. Daarnaast wordt aan elke juridische doelgroep gedacht. Niet alleen voor advocaten, maar ook voor notarissen, bedrijfsjuristen, overheidsjuristen en juridisch medewerkers (zoals secretaresses) staan op Kiesuwcursus.nl geschikte cursussen.

Populaire onderwerpen

U wilt een cursus, opleiding of training volgen binnen het bestuursrecht? Wij tonen u graag onze top 7 populaire cursussen:

  1. Algemene Wet Bestuursrecht (Awb) – waarin u alle kernbegrippen van het Bestuursrecht geleerd krijgt.
  2. Actualiteiten Ruimtelijk Bestuursrecht – waarin onder andere de belangrijkste rechtspraak op het gebied van de Wro, de Wabo en de Awb wordt besproken.
  3. Algemeen Bestuursrecht (Staats- en bestuursrecht) – voor de (beginnend) advocaat, bedrijfsjurist of overheidsjurist die zich meer bekend wil maken met het rechtsgebied.
  4. Procederen Bestuursrecht – voor de jurist die alle aspecten van bestuursrechtelijke procedures wil beheersen. Hierna heeft u alle handvatten om zo efficiënt mogelijk te handelen in de zittingszaal.
  5. Actualiteiten Bestuursrecht – waarin u alle updates krijgt over de recente rechtspraak en ontwikkelingen binnen het rechtsgebied.
  6. KEI Bestuursrecht – waarin de gevolgen van de invoering van KEI uitgebreid aan bod komen.
  7. Bestuursrechtelijke handhaving – voor de advocaat, jurist of specifiek de gemeentejurist die te maken heeft met bestuurlijke handhaving. Jurisprudentie, ontwikkelingen en onder andere de toepassing van bestaande handhavingsinstrumenten komen aan bod.
Leren op uw niveau

Wij snappen dat het belangrijk is om uw kennis bij te schaven op uw eigen leerniveau. Daarom vindt u op KiesUwCursus de opleiding bestuursrecht aan de universiteit, binnen de niveaus HBO, WO en tonen we u de postacademische opties. Op Kiesuwcursus.nl vindt u zowel basis cursussen bestuursrecht als specialisatie opleidingen bestuursrecht.

Geaccrediteerde opleiders

KiesUwCursus is zelf geen cursusaanbieder, maar is een onafhankelijk vergelijkingsplatform dat cursusaanbieders en cursisten met elkaar in contact brengt. Wij werken samen met geaccrediteerde en gerenommeerde opleiders. Van KiesUwCursus mag u dus kwaliteit verwachten. U kunt kiezen uit een groot scala bestuursrecht cursussen en opleidingen van gerenommeerde opleiders zoals: OSR juridische opleidingen, SDU en Leids Juridisch PAO. En zelfs voor de jurist die liever vanuit huis leert zijn er opties voor een online cursus bestuursrecht in de vorm van een webinar of een e-learning van aanbieders zoals Jurisdidact en Berghauser Pont Academy.

Docenten

De cursussen en opleidingen bestuursrecht die u via Kiesuwcursus boekt, worden gegeven door bekende namen uit het bestuursrecht vakgebied. Gerenommeerde en gespecialiseerde docenten zoals mr.dr. de Jong, mr. dr. van Emmerik, mr.dr. Koenraad, prof. mr. Barkhuysen en dhr. mr. Pennarts zullen u in de cursussen bijpraten over de relevante ontwikkelingen in het bestuursrecht.

PO-punten

Als juridisch professional moet u voldoen aan een minimum aantal PO/PE-punten per jaar om uw kennis op peil te houden. De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) verplicht advocaten bijvoorbeeld om hun vakbekwaamheid te onderhouden door opleidingen te volgen. Een advocaat dient daarom minimaal 20 NOvA PO-punten per jaar te halen. Op Kiesuwcursus.nl ontvangt u voor de meerderheid van de cursussen bestuursrecht NOvA PO-punten.

Over ons

KiesUwCursus.nl biedt u het overzicht van alle juridische opleidingen & cursussen. Vind simpel en snel uw cursus of laat ons u een (gratis!) aanbod op maat toesturen.

Terug naar boven