KiesUwCursus
Home Cursussen

WWFT cursus voor advocaten

Opleidingsniveau
+ Meer
15 resultaten
Per pagina:
CPO Altijd scherp – april 2024

WWFT cursus voor advocaten

Bent u op zoek naar een cursus over de Wwft? Als advocaat weet u dat naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) cruciaal is om uw praktijk ethisch en wettelijk solide te houden. Het volgen van WWFT-cursussen is niet alleen verplicht, maar het helpt u ook om risico’s te minimaliseren, uw cliënten te beschermen en vertrouwen op te bouwen.

Voor wie?

Via deze website vindt u (online) cursussen over de Wwft voor advocaten, notarissen & accountants. Na het volgen van één van de cursussen, webinars of e-learnings, voldoet u als advocaat aan uw Wwft-opleidingsverplichting. U ontvangt na het volgen van een (online) cursus en certificaat van deelname met NOvA PO of KNB PE-punten.

Ondersteunend personeel

Ook vindt u op onze site diverse cursussen die geschikt zijn van de secretaresses en juridisch ondersteuners. Deze cursussen en webinars bevatten praktische tips zodat zij het kantoor optimaal kunnen ondersteunen.

Breed cursusaanbod

Op KiesUwCursus.nl vindt u hét complete overzicht aan juridische cursussen en opleidingen waaronder cursussen die specifiek gericht zijn op de nieuwe Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). De duur van de cursussen die u kunt boeken op KiesUwCursus.nl kan variëren van een paar uur tot meerdere dagen. Uiteraard varieert dan ook het aantal PO-punten. Het is aan u hoeveel (reis)tijd u kwijt wenst te zijn. Op KiesUwCursus.nl vindt u voor verschillende identificatie- en meldingsplichtigen een geschikte Wwft cursus, waaronder een Wwft cursus voor advocaten en notarissen die NOvA en/of KNB geaccrediteerd zijn. Advocaten hebben volgens de Wwft namelijk een Wwft opleidingsplicht en zijn verplicht om in bepaalde aangewezen gevallen de cliënt te identificeren, verifiëren en ongebruikelijke transacties te melden bij de FIU-Nederland die in het kader van die dienstverlening zijn verricht of voorgenomen.

Altijd actueel

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) is op 25 juli 2018 gewijzigd en in werking getreden in het kader van de Implementatiewet van de Vierde Anti-witwasrichtlijn van de Europese Unie. Inmiddels is ook de Vijfde Anti-witwasrichtlijn alweer vastgesteld. Wilt u weten wat de nieuwe Wwft voor u, uw kantoor en uw medewerkers betekent en bent u benieuwd hoe tegen naleving van deze wet- en regelgeving wordt aangekeken in de rechtspraak? Kijk dan eens tussen het aanbod Wwft cursussen op KiesUwCursus.nl waarin alle actuele wijzigingen worden behandeld. Na het volgen van een cursus actualiteiten Wwft bent u weer volledig op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen en kunt u deze opgedane kennis gaan toepassen in uw dagelijkse praktijk.

Cursuslocaties

De Wwft cursussen die u boekt via KiesUwCursus.nl vinden plaats op centraal gelegen cursuslocaties zoals bijvoorbeeld Utrecht , Breukelen en Amsterdam. Deze cursuslocaties zijn altijd goed te bereiken, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Als u liever helemaal geen reistijd kwijt bent, heeft KiesUwCursus ook daar een oplossing voor. Bij ons boekt nu namelijk eenvoudig een Wwft cursus online in de vorm van een webinar of e-learning zodat u vanuit huis uw PO/PE-punten kunt behalen op het tijdstip dat voor u het beste uitkomt.

Geaccrediteerde opleiders

KiesUwCursus is zelf geen cursusaanbieder, maar is een onafhankelijk vergelijkingsplatform dat cursusaanbieders en cursisten met elkaar in contact brengt. Wij werken samen met geaccrediteerde en gerenommeerde opleiders. Van KiesUwCursus mag u dus kwaliteit verwachten. Ons brede aanbod bestaat onder andere uit Wwft cursussen, opleidingen, webinars en e-learnings van erkende aanbieders zoals het CPO, SDU, OSR Juridische Opleidingen, Lexlumen & LegalPlanet.

PO-punten

Als juridisch professional moet u voldoen aan een minimum aantal PO/PE-punten per jaar om uw kennis op peil te houden. De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) verplicht advocaten bijvoorbeeld om hun vakbekwaamheid te onderhouden door opleidingen te volgen. Een advocaat dient daarom minimaal 20 NOvA PO-punten per jaar te halen. Voor bijna alle Wwft cursussen die u boekt via KiesUwCursus.nl kunt u NOvA-punten behalen.

Over ons

KiesUwCursus.nl biedt u het overzicht van alle juridische opleidingen & cursussen. Vind simpel en snel uw cursus of laat ons u een (gratis!) aanbod op maat toesturen. Op KiesUwCursus.nl vindt u een uitgebreid aanbod postacademische cursussen waarmee u uw NOvA PO-punten en KNB PE-punten kunt behalen. U brengt uw kennis weer up-to-date en u komt alles te weten over wat de wijzigingen en actualiteiten voor u betekenen.

Terug naar boven