console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Training: Conflictstijlen en Enneagram

Training: Conflictstijlen en Enneagram

Info

De cursussen en trainingen die wij geven in het kader van Train de Advocaat en Train de Mediator hebben als thema hoe je je verder kunt verbeteren in je werk. Hoe meer gereedschap je in je rugzak hebt, hoe beter je kunt bouwen aan een goed resultaat. Op 22 mei gaan we eens flink de diepte in.

Als (advocaat) mediator is het van essentieel belang dat je inzicht hebt in de verschillende manieren waarop mensen ruzie maken. Thomas en Killmann hebben in 1974 vijf verschillende conflictstijlen in kaart gebracht:

 1. Doordrukken
 2. Wegvluchten
 3. Toegeven
 4. Onderhandelen
 5. Samenwerken

In deze cursus gaan we je eigen conflictstijl in kaart brengen maar je vooral ook handvatten geven om de conflictstijlen van de cliënten aan je tafel en -in procedures-  de conflictstijlen van de wederpartij  en (diens advocaat) in beeld te krijgen. Hoe beter je je hiervan bewust bent hoe makkelijker je kunt schakelen en tot oplossingen kunt komen.

Maar daar laten wij het niet bij: in het kader van de verdieping gaan we nog verder op onderzoek uit.

We gebruiken het Enneagram, een model van negen persoonlijkheidstypen, om inzicht te krijgen in onze eigen persoonlijkheidsstructuur en die van onze gesprekspartners. Wat namelijk een hele nuttige interventie is voor de ene cliënt is dat absoluut niet voor de andere.

Kortom, een dag om eens even flink uit je comfortzone te komen en op een andere manier te leren kijken.

De cursus gaat al door met vier deelnemers.

Programma"

Programma

Wanneer: 22 mei 2019 van 9.30-16.30 uur

Waar: Maarssen met uitzicht op de Vecht

Persoon

Sprekers

 • mr. Joyce Korver

  is vFAS advocaat-mediator en forensisch mediator/ouderschapsonderzoeker. Daarnaast is zij coach Repairing Balance en relatiecounsellor. Joyce geeft trainingen mediationvaardigheden aan advocaten en mediators alsmede communicatietrainingen aan ouders in (v)echtscheidingen. Joyce is eigenaar van Korver Mediation en Conflictmeester en mede-eigenaar van Kind uit de Wind. Joyce heeft een bureau voor partnersearch genaamd Singles Sunday en geeft workshops voor singles.

 • gastdocent Mariska Karcher

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Training: Conflictstijlen en Enneagram

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Valentijn Vietor

Al met al een zeer goede ervaring. Een kwalitatief hoogwaardige opleiding met ervaren docenten. Van deze docenten krijg je ook veel persoonlijke aandacht en 1 op 1 feedback. Daarnaast is het erg prettig verblijven in Putten. Ik raad dan ook iedereen deze opleiding ten zeerste aan!

Spreker
Bert Lassche

Goede training, echter het lijkt erop alsof met deze online training voldaan wordt aan de opleidingseis voor de Wwwft, waarvoor echter, tenzij ik dat verkeerd zie, 2 uur / opleidingspunten vereist zijn

0.0 totaal
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Spreker
Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Spreker
Edy Hoogendam

Zeer goede docent en actueel voor mijn praktijk

Spreker
Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Spreker
Sanne

Docente Agnes van Wieren kan de lastige materie altijd helder uitleggen. Duidelijke structuur, maar ook voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. De dag vliegt voorbij!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling