KiesUwCursus
€ 459,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Toerekening van kennis

Toerekening van kennis

Hoe staat het met úw kennis van het leerstuk ‘toerekening van kennis’?

Wanneer geldt kennis van bijvoorbeeld een bestuurder als kennis van de rechtspersoon, met alle gevolgen van dien? Dit leerstuk, toerekening van kennis, speelt in de praktijk een steeds grotere rol.

De praktijk leert ook dat toerekening van kennis een lastig onderwerp is. Verstrikt raken in de abstractie van het onderwerp, met als gevolg een verkeerde vraagstelling en een incoherente argumentatie, is een risico.

Docent Branda Katan neemt u in deze cursus mee in deze lastige materie. Ze geeft aan in welke situaties toerekening van kennis van belang is voor de uitkomst van een zaak. In de cursus ligt het accent op toerekening van kennis binnen organisaties, de interne kennis. Maar ook de toerekening van externe kennis aan organisaties en toerekening van kennis aan natuurlijke personen komen aan bod.

Het leerstuk vereist een scherpe argumentatie. U krijgt praktische tips voor argumenten die in dit kader typisch wel of juist niet werken, en waarom. De docent leidt u hier stap voor stap doorheen. Daarbij gaat ze vanzelfsprekend ook in op de jurisprudentie hierover. Op welke vlakken bestaat al richtinggevende jurisprudentie en wat is nog niet uitgekristalliseerd?

Na afloop van de cursus kunt u met een correcte en aansprekende argumentatie of motivering bepleiten of bepaalde kennis aan een procespartij moet worden toegerekend, of juist niet.

Deze cursus is onderdeel van de reeks ‘Grip op de civiele rechtspraktijk’(verwijst naar een andere website)In deze reeks behandelen experts de belangrijkste onderwerpen uit de praktijk van de civiele jurist. In korte cursussen verdiept u uw kennis van deze thema’s en leert u veelgemaakte fouten te voorkomen. Interactiviteit staat in deze cursussen centraal. De cursussen zijn onafhankelijk van elkaar te volgen.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • situaties waarin toerekening van kennis van belang is voor de uitkomst van een zaak
  • toerekening van kennis binnen organisaties, de interne kennis
  • toerekening van externe kennis aan organisaties
  • toerekening van kennis aan natuurlijke personen
  • richtinggevende jurisprudentie
  • duidelijke argumentatiestructuur

Programma

Datum en tijd: 12 april 2022 van 09.30 uur tot 13.00 uur

Sprekers

  • Mr.drs. Branda Katan

    Advocaat Stibbe N.V.

Editie(s)

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling