KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten Bestuursprocesrecht

Actualiteiten Bestuursprocesrecht

In deze cursus actualiteiten bestuursprocesrecht neemt u aan de hand van de kernthema’s van het procesrecht kennis van de recente ontwikkelingen in rechtspraak en wetgeving. Zo wordt u bijgepraat over ontwikkelingen rond het belanghebbendebegrip, exceptieve toetsing en de ontwikkelingen in elektronische communicatie en digitaal procederen. Ook op onderwerpen als het bewijsrecht in boetezaken en de aanwending van de onderzoeksbevoegdheden door de bestuursrechter heeft zich de nodige rechtsontwikkeling voorgedaan, waaraan de cursus aandacht zal besteden. Deskundigenadvisering krijgt in het bijzonder aandacht. De cursus legt het accent op de actualiteiten en plaatst deze in de structuur van het bestuursprocesrecht.

Programma

Donderdag 28 november 2019, tussen 10.00-17.15 uur

I. Inleiding

Een korte inleiding op de grootste ontwikkelingen in het bestuursprocesrecht, waaronder de rol van de rechter in de digitale samenleving

II.Verdieping aan de hand van kernthema’s bestuursprocesrecht

  1. Toegang tot het recht
  2. Omvang van het geding
  3. (Exceptieve) toetsing
  4. Bewijsrecht
  5. Onderzoeksbevoegdheden rechter, waaronder deskundigenadvisering
  6. Definitieve geschilbeslechting

III. Varia aan de hand van actualiteit

Sprekers

 • Prof. mr. Y.E. Schuurmans

  Prof. Schuurmans is hoogleraar Staats- en bestuursrecht, in het bij-zonder bestuursprocesrecht aan de Leidse rechtenfaculteit.

 • Mr. N.H. van Amerongen

  Heleen van Amerongen is als promovenda verbonden aan de af-deling Staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden. Ook is zij als coördinator en docent betrokken bij het vak Beginselen van de democratische rechtsstaat.

Editie(s)

Reviews over cursussen van EduLaw

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling