console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Beroepsethiek voor advocaten; gedragsregels en tuchtrecht

Beroepsethiek voor advocaten; gedragsregels en tuchtrecht

Info

De maatschappij verandert. Denk aan de rol van het internet, de sociale media en de druk op de vertrouwelijkheid van informatie.

De advocatuur verandert ook. Cliënten worden veeleisender, er is commerciële druk en er zijn soms minder mogelijkheden om voldoende tijd te investeren in een specifieke zaak. Daarmee kan de advocaat aanlopen tegen de grenzen van de zorg voor de toevertrouwde belangen van de cliënt en het handelen zoals een behoorlijk advocaat betaamt. De integriteit kan onder druk komen te staan.

Na de herziening van de Advocatenwet, de invoering van de Verordening op de advocatuur in 2015 en de herziening van de gedragsregels in 2018 is dit een goed moment om stil te staan bij de rol van de advocaat, de ethische aspecten die verbonden zijn aan de beroepsuitoefening en de bestaande én nieuwe regels.

Opbouw van de training
In deze praktische en interactieve training wordt specifiek ingegaan op deze aspecten en u ontvangt handvatten en tips om daar binnen uw kantoororganisatie direct mee aan de slag te gaan. Uiteraard wordt er ruim tijd ingeruimd om stil te staan bij dilemma’s uit de eigen praktijk en wordt er gekeken naar manieren om dilemma’s te signaleren en bespreekbaar te maken.

U leert:
• welke ethische aspecten zitten er aan het vak van advocaat en wat is het belang van deze aspecten
• het wettelijk kader: Advocatenwet, de Verordening op de advocatuur en de gedragsregels 2018
• recente wijzigingen met betrekking tot toezicht. Wat betekenen de wijzigingen in de praktijk
• actualiteiten: meest voorkomende klachten tegen advocaten. Bloemlezing uit recente tuchtuitspraak
• dilemmabespreking; eigen dilemma’s en veel voorkomende dilemma’s van advocaten
• signaleren en bespreekbaar maken van ethische dilemma’s op de werkvloer en bij cliënten

Up-to-date
Na afloop van deze training bent u volledig up-to-date voor wat betreft het gedragsrecht en het tuchtrecht en kunt u deze plaatsen in het kader van de integriteit van de advocatuur. Verder bent u zich meer bewust van de manieren waarop u met ethische vragen in aanraking kunt komen en hoe u deze bespreekbaar kunt maken.

Vademecum 2018
Bij het volgen van deze cursus ontvangt u het Vademecum 2018.

Deze cursus is in samenwerking met Dialogue tot stand gekomen.

Programma"

Programma

12.45 – 13.00 uur          ontvangst
13.00 – 14.30 uur          deel I
14.30 – 14.45 uur          pauze
14.45 – 16.15 uur           deel II
16.15 – 16.30 uur           pauze
16.30 – 17.30 uur          deel III

Persoon

Sprekers

  • mr. A. Louwrier

    Annemiek Louwrier is trainer en adviseur op het gebied van professionele ethiek. In een lange carrière als advocaat en bedrijfsjuridisch adviseur is zij steeds meer overtuigd geraakt van de noodzaak om aandacht te geven aan de ethische kant van de uitoefening van de vrije beroepen, zowel in de kantoororganisatie als door de individuele professional.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Damsté Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling