KiesUwCursus
Home Cursussen Succesvol procederen bij de kantonrechter in erfrechtzaken

Succesvol procederen bij de kantonrechter in erfrechtzaken

Op donderdag 11 oktober 2018 organiseert FEIN de cursus “Succesvol procederen bij de kantonrechter in erfrechtzaken”.

De cursus is speciaal samengesteld voor advocaten. In erfrechtdossiers wordt veel geprocedeerd bij de kantonrechter. Denk bijvoorbeeld aan het verzoek een nalatenschap alsnog beneficiair te mogen aanvaarden of namens minderjarigen te mogen verwerpen, het ontslag van de executeur, het verzoek om een bevel boedelbeschrijving, het vaststellen van de vorderingen in de wettelijke verdeling en het verzoek om het geven van aanwijzingen en het verzet tegen een uitdelingslijst in de vereffening.

De Expertgroep Erfrecht van het Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel, Kanton en Toezicht (LOVCK&T) heeft de Handleiding erfrechtprocedures kantonrechter uit 2008 geactualiseerd. Op 12 december 2017 is de aangepaste handleiding vastgesteld door het LOVCK&T. Tijdens deze cursus zullen de belangrijkste procedures bij de kantonrechter in erfrechtzaken aan de orde worden gesteld, mede aan de hand van de Handleiding erfrechtprocedures kantonrechter 2017. Zoals u van ons gewend bent, wordt er tijdens de cursus veel aandacht besteed aan de praktische tips en trics om succesvol te kunnen procederen bij de kantonrechter in erfrechtzaken.

Bij volledige aanwezigheid tijdens de cursus, alsmede na het tekenen van een presentielijst voorafgaand aan én na afloop van de cursus, kunnen 3 PO-punten worden behaald. Het cursusmateriaal wordt u op de cursusdag zelf verstrekt.

Programma

Datum: 11 oktober 2018
Inloop: vanaf 13:30
Cursus: 14:00-17:15

Sprekers

  • Joost Diks

    Joost doceert bij Leergang Erfrecht van de Academie voor de Rechtspraktijk. Daarnaast is Joost (co)auteur van diverse erfrechtelijke publicaties en boeken. Joost verzorgt regelmatig cursussen en lezingen op het gebied van het familie- en erfrecht voor advocaten, studenten en juristen. Joost Diks is verder vaste medewerker van het tijdschrift Rechtspraak Familierecht.

Editie(s)

Reviews over cursussen van FEIN

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling