KiesUwCursus
Home Cursussen Online intervisie voor advocaten

Online intervisie voor advocaten

Kwaliteitstoets intervisie

Ben jij als advocaat op zoek naar een efficiënte mogelijkheid om te voldoen aan de kwaliteitstoets Intervisie? Regelmatig organiseren wij intervisiebijeenkomsten waar je aan kunt deelnemen. Een aantal van deze bijeenkomsten organiseren we online.

De advocaat die anno 2021 onderscheidend wil zijn is niet alleen een sterke specialist, maar moet ook cliënten en collega’s tevredenstellen én ook nog eens ondernemend gedrag laten zien. Met vakgenoten dilemma’s in de praktijkuitoefening uitwisselen, houdt advocaten scherp en in ontwikkeling. Intervisie is daarvoor het instrument bij uitstek en kan ook heel goed online plaatsvinden.

De structuur van de intervisie methodiek is heel krachtig. Tijdens de online intervisiebijeenkomsten reflecteren deelnemers op het eigen handelen en denken andere deelnemers mee over functie- en/of persoonsgebonden vraagstukken en knelpunten uit jouw werksituatie. Hierdoor verkrijg je op efficiënte wijze oplossingen voor dilemma’s in de beroepsuitoefening. Een gecertificeerd gespreksleider begeleidt de intervisiebijeenkomsten.

Wat is de doelgroep?

Deze online bijeenkomsten zijn bedoeld voor advocaten.

Wat is de cursusvorm?

De intervisiebijeenkomsten vinden online plaats in groepen van vier tot zeven advocaten. We hebben dit jaar al veel goede ervaring opgedaan met het online organiseren van intervisie.

Wie zijn de docenten?

We werken uiteraard alleen met NOvA gecertificeerde gespreksleiders intervisie. De bijeenkomsten worden o.a. begeleid door:
Marieke Westerhof
Jacqueline van ‘t Spijker

Wat leer je tijdens de intervisiebijeenkomsten?

 • snelle oplossingen voor (niet-inhoudelijke) dilemma’s in je beroepspraktijk;
 • je krijgt een andere kijk op je eigen handelen;
 • je voldoet aan de vereisten voor de kwaliteitstoets intervisie van de NOvA;
 • uitbreiding van je netwerk.

Welke voorkennis en ervaring en ervaring heb je nodig?

Je hoeft nog geen ervaring met intervisie te hebben, maar dit mag wel.

Wat ontvang je na afronding van de intervisiebijeenkomsten?

 • Een certificaat;
 • 8 NJ (PO) deze online intervisie bijeenkomsten zijn erkend door de NOvA voor afstandsonderwijs

Sprekers

 • mevr. mr. F. Spijker

  advocaat bij Boekel de Neree te Amsterdam, gespecialiseerd in (ruimtelijke) bestuursrecht

 • mevr. van ’t Spijker

  Jacqueline van ’t Spijker is gecertificeerd gespreksleider intervisie en senior communicatietrainer. Ze werkt al meer dan vijfentwintig jaar in de wereld van training en opleiding, is al meer dan vijftien jaar lid van diverse intervisiegroepen. Zij traint uiteenlopende teams, binnen én buiten de advocatuur, hoe zij elkaars kennis en ontwikkeling kunnen versterken met intervisie. Jacqueline is ervan overtuigd dat contact de beste basis is om samenwerking met anderen soepel te laten verlopen. Goed contact beklijft omdat het je raakt, omdat je je dan gezien en gehoord voelt.

 • mevr. M. Westerhof

  Marieke was advocaat en werkt tegenwoordig als teamcoach, gecertificeerd intervisiebegeleider en facilitator voor groepen die belemmeringen in de samenwerking met elkaar willen onderzoeken en verbeteren. Haar visie op teamwerk en groepscommunicatie is ontstaan tijdens honderdduizenden halen in haar Olympische roeiboten. Ze heeft dit verder ontwikkeld in haar werkende leven als advocaat, HBO-docent en communicatietrainer en diverse opleidingen in professionele communicatie en samenwerking.

Editie(s)

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling