KiesUwCursus
€ 150,00 (excl. btw)
Home Cursussen Online cursus Cybersecurity & Privacy in ‘het nieuwe normaal’

Online cursus Cybersecurity & Privacy in ‘het nieuwe normaal’

Hoe om te gaan met juridische en cyber security uitdagingen in tijden van COVID-19?

Let op! Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via videoconferentie. Zowel docent als deelnemers nemen deel via PC, laptop of tablet. U ontvangt voorafgaand aan de cursus inloginstructies.

Als gevolg van de Coronacrisis zijn organisaties en bedrijven kwetsbaarder dan ooit voor cyber attacks, datalekken en privacy risico’s. Tijdens dit webinar leert u aan de hand van concrete en recente incidenten hoe u uzelf, uw organisatie en uw cliënten ook in het nieuwe normaal kunt beschermen en onnodige incidenten voorkomt.

Doelstelling van dit webinar is het vergroten van uw bewustzijn (cyber awareness) en het vermogen om te gaan met cyber security-uitdagingen (cyber resilience) in uw dagelijkse werkzaamheden. Daarbij komen belangrijke wettelijke bepalingen, jurisprudentie en actualiteiten aan bod.   

De cursus is bestemd voor: juristen, fiscalisten, advocaten en notarissen

Programma

Datum en tijd: Donderdag 9 juli van 10:00 tot 12:00 uur.

Inhoud van de cursus:

 • Uitleg van veelvoorkomende en belangrijke termen van (spear)phishing tot digital forensics
 • Praktische tips en risico’s om rekening mee te houden van videoconferencing tot data-opslag;
 • Mogelijkheid om de hacker te herkennen, die juist in deze tijden actief is;
 • Inzicht in het juridisch kader voor wat betreft gebruik van onder meer zakelijke laptops voor andere doeleinden, privacyrisico’s zoals datalekken en risico’s voor de bedrijfsgeheimen.

Sprekers

 • A. (Anouk) Vos

  Anouk Vos is partner bij Revnext. Revnext is een strategisch adviesbureau gericht op high-tech sectoren waaronder cyber security. Zij heeft ruim tien jaar ervaring als strategisch cyber security adviseur voor (inter)nationale overheden, multinationals en NGO’s. Zij heeft onder meer gewerkt bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Nationaal Cyber Security Centrum en als hoofd Cyber Security van een strategisch advieskantoor.

 • C. (Carolien) Jobse

  Carolien Jobse is jurist en partner bij CHvV een onafhankelijk IT-adviesbureau met als speerpunten privacy en informatiebeveiliging. Als jurist op het snijvlak van ICT en privacy is zij betrokken bij diverse ICT aanbestedingen in de vitale infrastructuur en bij impact analyses voor overheden en zorg organisaties. In de zorgsector wordt zij vaak betrokken bij data uitwisselingsvraagstukken.

 • S. (Steven) Djohan

  Steven Djohan is partner bij Revnext. Revnext is een strategisch adviesbureau gericht op high-tech sectoren waaronder cyber security. Steven Djohan heeft diverse impactanalyses en evaluatieonderzoeken geleid en uitgevoerd voor ministeries, gemeenten en bedrijven. Steven Djohan heeft een bedrijfskundige achtergrond en wordt gezien als pionier op het snijvlak van IT en onafhankelijk onderzoek. In de afgelopen jaren heeft hij onderzoeken gedaan naar grote ICT-projecten bij de overheid (Commissie Elias), sociale en technologische innovaties en bedrijfsvoeringsvraagstukken Zo heeft hij onderzoek gedaan naar de effecten en randvoorwaarden rondom IT-producten als de OV-chipkaart en het Elektronisch Patiëntendossier.

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling