KiesUwCursus
€ 165,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Kennismaken met Mediation

Kennismaken met Mediation

Bepaal de waarde van mediation voor u en voor uw organisatie en ga actief aan de slag met het ontwikkelen van uw mediationvaardigheden en het bereiken van uw doel met behoud van een prettige relatie!

Tijdens de training bepalen we samen met u de waarde van mediation voor u en uw organisatie en komen onderwerpen aan de orde als:  ‘Wat is mediation en wat is mediation niet?’; ‘Wanneer is het inzetten van mediation zinvol?’; ‘Hoe verloopt een mediation in grote lijnen en specifiek voor u en uw organisatie?’; ‘Wat is de rol van de mediator, de deelnemers en eventuele derden bij een mediation?’

Ook leert u (beter) omgaan met conflictsituaties op de werkvloer, conflicten tussen personen en conflicten tussen meerdere partijen (organisaties). U leert op een effectieve manier kijken naar conflicten en ontwikkelt  een aantal specifieke mediationvaardigheden, zoals het omzetten van standpunten in belangen.

Doelen van training kennismaken met mediation

Na het volgen van deze training Mediationvaardigheden:

  • Weet u wat mediation inhoudt en wat de waarde van mediation is voor u en uw  organisatie;
  • Weet u wanneer het inzetten van mediation zinvol is;
  • Hoe een mediation in grote lijnen verloopt voor u en uw organisatie;
  • Weet u wat de rol is van de mediator, deelnemers en eventuele derden bij een mediation;
  • Heeft u een aantal mediationvaardigheden geleerd waar u direct mee aan de slag kan!

Voor wie en ingangseisen

Voor deelname dient u te beschikken over HBO+/WO werk- en denkniveau. Het aantal deelnemers per opleidingsgroep is maximaal 16 personen. De training Mediationvaardigheden is met name gericht op managers, juristen, HR functionarissen, vertrouwenspersonen, bezwaar- en klachtafhandelaars, coaches en beleidsmedewerkers.

Werkwijze

De training is zeer afwisselend en actief. Het programma kent een korte theoretische onderbouwing en veel oefenmomenten, gebruikmakend van gevarieerde werkvormen en praktijksimulaties. Er wordt gewerkt met eigen casuïstiek die voorafgaand aan de training door cursisten kan worden ingebracht. Tijdens deze eendaagse training ontvangt u informatie om u te ondersteunen bij het in de praktijk brengen van de verworven kennis en vaardigheden. Deze methode, die succesvol is gebleken, helpt om het geleerde weer in herinnering te brengen en er stapsgewijs mee aan de slag te gaan.

Programma

Datum en tijd: 20 junuari 2020, van 09:30 tot 17:00.

Sprekers

  • Lenka Hora Adema

    Lenka Hora Adema is organisatiecoach (MOC), gespecialiseerd in conflicthantering (NMI registermediator ) en heeft veel ervaring met het begeleiden van organisatieveranderingen binnen overheden. Als (team)coach (NOBCO) richt zij zich met name op teamontwikkeling en het coachen van professionals en leidinggevenden. Als mediator is zij gespecialiseerd in conflicten met de overheid, samenwerkingsconflicten en arbeidsconflicten. Lenka is daarnaast opleider, intervisiebegeleider en assessor (CPION/CRKBO). Tot slot is zij redactielid van het vakblad voor mediators in Nederland (Tijdschrift Conflicthantering). Eerder werkte Lenka als advocaat, wetenschappelijk medewerker bij de Hoge Raad der Nederlanden en beleidsadviseur bij een ministerie. Lenka Hora Adema is instituut assesor bij het CvC en traint onder andere in de Mediationopleiding, de Specialisatie Arbeidsmediation en de Specialisatie Overheid Mediator.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Centrum voor Conflicthantering

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling