console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen BOA Masterclass – Visie Handhaving Openbare Ruimte 2025

BOA Masterclass – Visie Handhaving Openbare Ruimte 2025

Info

Bouwen aan krachtige en zelfbewuste handhavingsteams; juist nu!

Tijd is rijp voor het bouwen aan krachtige en zelfbewuste handhaving!
Voordat de coronacrisis toesloeg, waren gemeenten volop bezig met de ontwikkeling en professionalisering van handhavingsteams. Gedurende de crisis focuste men zich voornamelijk op het overeind houden van de operationele kant.

Nu is het moment om door te pakken met de verdere ontwikkeling en professionalisering. Centraal tijdens deze masterclass staan de volgende thema’s:

 • Ontwikkeling takenpakket in relatie tot de coronacrisis: wat is voor handhavingsteams (blijvend) veranderd?
 • Centrale afspraken voor decentrale organisaties: waar liggen de organisatorische knelpunten op centraal en decentraal niveau? En wat zijn de oplossingsrichtingen?
 • Ontwikkeling en professionalisering in grote én kleine gemeenten: hoe verbreden we de professionalisering naar gemeenten met het oog op beperkte capaciteit en middelen?
 • Oplossingsgericht handhaven: ben je in de basis een handhaver of boa?
 • Versterking van het team, versterking van de keten: wat vragen recente ontwikkelingen van het team (binnen de keten)?

Inspiratie voor uw eigen stappenplan richting 2015
Na afloop van deze masterclass heeft u de eerste ideeën op papier gezet voor uw eigen praktijk en beschikt u over de handvatten en richtlijnen om uw eigen stappenplan richting 2025 op te stellen.

Uitgaan van eigen kracht en zelfstandigheid
Onder begeleiding van onze partner ADVIESBUREAU VOOR VEILIGHEID EN HANDHAVING (AVH) verkent u met sprekers uit de wetenschap en praktijk hoe te komen tot zelfstandige en zelfbewuste handhavingsteams. Begin 2020 heeft AVH in het ARTIKEL BOA VISIE 2025 bouwstenen aangedragen voor de visie 2025 met als kern uitgaan van eigen kracht en zelfstandigheid.

Voor wie
Deze masterclass is bestemd voor leidinggevenden, BOA’s, toezichthouders, beleids- en juridisch adviseurs op het gebied van handhaving bij gemeenten en politie.Zoekt u een cursus Personen- en Familierecht? Bekijk deze cursus op KiesUwCursus! ✅ Schrijf u hier direct in ✅ Géén accounts ✅ Simpel en snel!

Programma"

Programma

09:00 – 09:30 Registratie en ontvangst met koffie en thee
09:30 – 09:45 Opening door de dagvoorzitter
09:45 – 10:30 Bouwstenen voor krachtig toezicht & handhaving
Waar staat gemeentelijke toezicht en handhaving en waar willen we naartoe? Kunnen er al lessen getrokken worden uit de coronacrisis? Teun Eikenaar geeft een bespiegeling op deze en nog veel meer vragen die zich nu voordoen als het gaat om gemeentelijke toezicht en handhaving.

Dr. Teun Eikenaar is als senior onderzoeker verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tussen 2012 en 2017 deed hij uitvoerig onderzoek naar beleid en praktijk van gemeentelijk handhavers en naar hun verhouding tot de politie. Zo schreef hij (samen met Bas van Stokkom) het boek ‘Van stadswacht naar nieuwe gemeentepolitie?’, en promoveerde hij in 2017 met een proefschrift over gemeentelijk toezicht en handhaving. Hij publiceert ook nu nog met enige regelmaat over boa’s, meest recent over de betekenis van de coronacrisis voor de beroepsgroep

10:30 – 11:00 Pauze
11:00 – 11:45 Paneldiscussie o.l.v. dagvoorzitter
 • Ontwikkeling takenpakket in relatie tot de coronacrisis
 • Centrale afspraken voor decentrale organisaties
 • Ontwikkeling en professionalisering in grote én kleine gemeenten
 • Oplossingsgericht handhaven: ben je in de basis een handhaver of boa?
 • Versterking van het team, versterking van de keten

Onder leiding van Ralph Gesink gaat u in gesprek over deze onderwerpen met :

 • Ernst Jan Scheffer, teamleider Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente Amersfoort
 • Teamleider van een gemeente (nog nader bekend te maken)
 • Teun Eikenaar, senior onderzoeker, Radboud Universiteit
11:55 – 12:30 Deelgroepen: vertaling naar de praktijk
 • Welke stappen kunnen we zetten?
 • Hoe gaan we dat doen?
 • Wat hebben we daarvoor nodig?
12:30 – 12:45 Plenaire terugkoppeling van de deelgroepen
12:45 – 13:15 Lunch
Persoon

Sprekers

 • R. (Ralph) Gesink

  Ralph Gesink, salesmanager en interim-manager Adviesbureau voor Veiligheid en Handhaving. Ralph heeft jarenlange ervaring binnen het veiligheids- en handhavingsdomein. Hij startte zijn carrière bij defensie, waarna hij de overstap maakte naar de gemeente Assen. Binnen de gemeente Assen heeft hij verschillende functies mogen bekleden, waarvan de laatste jaren als manager Vergunningen, Toezicht & Handhaving. Tijdens de Covid-19 crisisuitbraak werd hij benoemd als regievoerder handhaving Drenthe. Vanuit deze rol zorgde hij ervoor dat alle gemeenten en politie in Drenthe goed samenwerkten en dat de werkwijze van handelen en opereren gelijk was.

 • E.J. (Ernst Jan) Scheffer

  Ernst Jan Scheffer, Teammanager Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente Amersfoort.

 • T. (Teun) Eikenaar

  Dr. Teun Eikenaar is als senior onderzoeker verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tussen 2012 en 2017 deed hij uitvoerig onderzoek naar beleid en praktijk van gemeentelijk handhavers en naar hun verhouding tot de politie. Zo schreef hij (samen met Bas van Stokkom) het boek ‘Van stadswacht naar nieuwe gemeentepolitie?’, en promoveerde hij in 2017 met een proefschrift over gemeentelijk toezicht en handhaving. Hij publiceert ook nu nog met enige regelmaat over boa’s, meest recent over de betekenis van de coronacrisis voor de beroepsgroep.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling