KiesUwCursus
Home Juridisch Nieuws & Actualiteiten | Blog Zwangerschapsdiscriminatie? Schadevergoeding van een jaarsalaris
Naar alle blogs

Zwangerschapsdiscriminatie? Schadevergoeding van een jaarsalaris

Sollicitant ontvangt een schadevergoeding van een jaarsalaris na afwijzing vanwege zwangerschap.

Eiseres heeft van december 2014 tot en met april 2015 via een uitzendbureau voor het COA gewerkt. Het COA heeft voor de eiseres een positief getuigschrift opgesteld. Later dat jaar besluit eiseres een open sollicitatie te sturen naar het COA voor de functie Casemanager. Naar aanleiding van haar brief wordt eisers uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Na een positief eerste gesprek, volgt er kort daarna een tweede sollicitatiegesprek. Aan het einde van dit gesprek deelt eiseres mee dat zij op dat moment zwanger is.

Opname telefoongesprek

Een week later ontvangt eiseres bericht dat zij niet zou worden aangenomen. In het telefoongesprek, wat door de eiseres is opgenomen, geeft de werkgever aan dat ze het niet handig vond om haar aan te nemen vanwege de zwangerschap.

“En eh toen vertelde jij mij inderdaad over je zwanger zijn en ik dacht van oh wat moet ik daar nou mee en heb ik even in overleg (?) gesproken, over euh wat dat betekent want euh voor een zwangerschap ben je vier maanden uit de running.”

“Dat betekent dat ik je als ik je inwerk, laat inwerken, want ik dacht laat haar inwerken maar vier maanden is lang en dan vergeet je alles weer. En eh dus ik vond het niet handig.”

Schadevergoeding

De kantonrechter oordeelde dat uit deze opname voldoende bleek dat de zwangerschap de reden was geweest waarom eiseres niet was aangenomen. De werkgever heeft verboden onderscheid gemaakt naar geslacht. Dat betekende dat eiseres recht had op een schadevergoeding. Lees de hele uitspraak hier: ECLI:NL:RBDHA:2019:584

zwangerschapsdiscriminatie