KiesUwCursus
Home Juridisch Nieuws & Actualiteiten | Blog Ontdek de kracht van interculturele mediation
Naar alle blogs

Ontdek de kracht van interculturele mediation

Stel, u bent op een internationaal congres en heeft een interessant gesprek met een Japanner, u besluit om businesscards uit te wisselen. Zodra u de businesscard van uw Japanse gesprekpartner in uw achterste broekzak steekt in plaats van het met twee handen vasthoudt en met aandacht bestudeert, is uw nieuwe zakenrelatie al slecht gestart. In de ogen van uw Japanse gesprekspartner is dit namelijk uiterst respectloos. Dit welbekende voorbeeld illustreert dat succesvolle communicatie in een interculturele setting nog lang niet vanzelfsprekend is.  

22 augustus 2019

Of het nu zakelijke aangelegenheden, arbeidsconflicten of familiezaken betreft, zodra personen of partijen vanuit verschillende culturen betrokken zijn, spelen interculturele factoren haast altijd een prominente rol. Daarom is het van belang om tijdens dit soort zaken op de hoogte te zijn van uw eigen bril. Hoe ziet ù de wereld, welk gedrag is ‘normaal’ voor u? Via deze bewustwording is het mogelijk om méér uit gesprekken te halen waarin verschillende culturen samenkomen. Hoe u dit kunt leren? Bijvoorbeeld via een cursus interculturele mediation.

Interculturele mediation experts

Om meer te leren over interculturele mediation heeft KiesUwCursus twee ervaren interculturele mediators geïnterviewd en gevraagd naar hun ervaringen. In deze special delen Linda Reijerkerk en Ali al Hadaui hun ervaringen en blikken terug op zaken die zij bijstonden als intercultureel mediator. Ontdek wat interculturele mediation inhoudt en wat u er in de praktijk aan heeft. Lees de interviews met Linda Reijerkerk en Ali al Hadaui:

Linda Reijerkerk: “Professionals focussen veelal direct op de inhoud en vergeten daarbij de context waarin zij zich begeven. Het wordt onderschat hoe belangrijk het interculturele element is.”

Ali al Hadaui: “Het is essentieel om te beseffen dat cultuur geen monolithisch blok is, en dat iedere zaak vanuit de beleving van de persoon in kwestie begrepen dient te worden.”

Cursus Interculturele Mediator

Of u nu juridisch professional, CEO, HR-manager of al mediator bent, interculturele mediation leert u gegarandeerd beter om te gaan met diversiteit. Culturele verschillen kunnen nu eenmaal misverstanden geven in communicatie. Met de juiste handvatten kunt u effectief interveniëren in een interculturele setting en er de optimale resultaten uit halen. Wilt u hier meer over weten? Mis deze cursus dan niet, klik op onderstaande knop voor alle informatie.

interculturele mediator blog