KiesUwCursus
Home Juridisch Nieuws & Actualiteiten | Blog Omgevingsrecht en de nieuwe omgevingswet: zo bereidt u zich voor.
Naar alle blogs

Omgevingsrecht en de nieuwe omgevingswet: zo bereidt u zich voor.

31 juli 2019

Het omgevingsrecht staat al jarenlang bekend als buitengewoon complex. De veelomvattende regelgeving verandert regelmatig en daardoor is het omgevingsrecht continu in ontwikkeling. De nieuwe omgevingswet moet het omgevingsrecht eenvoudiger maken, maar deze treedt – op zijn vroegst – pas in 2021 in werking. Hoe kunt u zich toch al goed voor bereiden? Dat leest u hier.

Schulinck Opleidingen Omgevingsrecht – onderdeel van Wolters Kluwer – biedt u hét overzicht in het oerwoud aan regels in het omgevingsrecht. Via actuele opleidingen én een kennisbank biedt Schulinck juridisch professionals een totaaloplossing binnen het omgevingsrecht.

De nieuwe omgevingswet

Het omgevingsrecht is continu aan verandering onderhevig geweest wat een grote verscheidenheid aan wetgeving heeft opgeleverd. Met de nieuwe omgevingswet worden deze, meer dan 25, wetten samengevoegd in één wet. Dit resulteert in de prangende vraag bij juridische professionals: wat gaat er concreet voor mij in mijn werk veranderen?

Gemeenten, provincies en andere overheidsorganen zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de nieuwe omgevingswet. Hoe wordt burgerparticipatie succesvol geïmplementeerd? Hoe gaan gemeenten, bedrijven en burgers effectief samenwerken? Hoe tactisch te handelen als een conflict in de rechtszaal terecht komt? Deze vragen zijn voor iedere juridisch professional binnen het omgevingsrecht van belang. Niet alleen de gemeentejuristen maar ook advocaten willen hun cliënten na 2021 op de beste wijze blijven bijstaan in zaken die zich met de leefomgeving inlaten. Kwalitatief (postacademisch) onderwijs rondom omgevingsrecht en de omgevingswet is daarom essentieel.

Unieke opleidingen Schulinck

Schulinck is al jaren een belangrijke juridische kennisleverancier voor gemeenten. Ruim 92% van de Nederlandse gemeenten werkt met één of meer producten van Schulinck. Schulinck biedt naast opleidingen ook online kennisbanken (‘Grip op…’), modules en juridisch advies. Daarnaast heeft Schulinck een inhoudelijke juridische helpdesk voor de Grip op abonnees.

“De vele inhoudelijke vragen die op deze helpdesk binnenkomen, zorgen ervoor dat zij precies weten wat er bij de doelgroep speelt. Op deze manier kunnen we onze opleidingen continu afstemmen op de ontwikkelingen en vragen die er leven”, aldus Schulinck.

Door middel van het volgen van een omgevingsrecht cursus van Schulinck blijft u als juridisch professional altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en krijgt u antwoord op de vraag wat de gevolgen van de nieuwe omgevingswet zijn voor uw dagelijkse praktijk.

Top drie omgevingsrecht cursussen voor advocaten

Voor dit artikel deelde Schulinck de drie best bezochte cursussen door advocaten met ons. Uw vakgenoten kozen het meest voor:

  1. Natuurbeschermingsrecht in de praktijk
    Dit is een zeer relevante cursus vanwege de recente PAS-uitspraak. Veel projecten in Nederland staan hierdoor on hold. PAS is een onderdeel van deze 2-daagse cursus. Daarnaast komen ook onderwerpen als gebiedsbescherming en soortenbescherming aan de orde.
  2. Milieu in het Omgevingsrecht
  3. Trends jurisprudentie Ruimtelijke Ordening

Of klik op onderstaande knop om direct alle cursussen en opleidingen van Schulinck te bekijken: