KiesUwCursus
Home Cursussen

Cursus of opleiding jeugdrecht?

Opleidingsniveau
+ Meer

Cursus of opleiding jeugdrecht?

Bent u een advocaat of jurist die in de dagelijkse praktijk te maken heeft met het civiele jeugdrecht of jeugdstrafrecht en bent u op zoek naar een postacademische cursus, omdat u uw PO-punten van dit jaar nog moet behalen? Of wilt u gewoon uw kennis bijspijkeren omtrent het jeugdrecht? Kijk dan eens tussen de cursussen jeugdrecht op Kiesuwcursus.nl en vind de cursus of opleiding jeugdrecht die het beste aansluit bij uw kennis en kunde.

Breed cursusaanbod

Op Kiesuwcursus.nl vindt u hét complete overzicht aan juridische cursussen en opleidingen waaronder meer dan 25 cursussen die specifiek gericht zijn op het civiele jeugdrecht en jeugdstrafrecht. Omdat er veel dwarsverbanden zijn tussen deze twee rechtsgebieden, worden ze veelal gecombineerd in cursussen. De duur van de cursussen jeugdrecht die u kunt boeken op Kiesuwcursus.nl kan variëren van een paar uur tot een meerdere dagen. Dit hangt vaak samen het niveau van de cursussen jeugdrecht. Een basiscursus jeugdrecht zal vaak minder lang duren dan een meerdaagse specialisatieopleiding jeugdrecht. Uiteraard variëren dan ook de puntenaantallen. Het is aan u hoe veel tijd u kwijt wenst te zijn. Daarnaast kan elke juridische doelgroep bij ons terecht. Op Kiesuwcursus.nl vindt u niet alleen een opleiding jeugdrecht advocaat, maar ook een opleiding tot jeugdrechter. Alle cursussen die u boekt via Kiesuwcursus.nl zijn van hoogstaand niveau en de kennis die u opdoet in een cursus of opleiding jeugdrecht is direct bruikbaar in de beroepspraktijk. Alle cursussen worden gegeven door gerenommeerde docenten die vaak werkzaam zijn in zowel de praktijk als de wetenschap. De lesstof sluit dus naadloos aan bij de recente ontwikkelingen op het gebied van het jeugdrecht.

Altijd actueel

Als advocaat in de jeugdrechtpraktijk wilt u op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen en thema’s op het gebied van het jeugdrecht. Op civielrechtelijk gebied van het jeugdrecht zijn in 2015 de herziening kinderbeschermingsmaatregelen en de Jeugdwet in werking getreden. In een cursus jeugdrecht civiel zal uitgebreid stil worden gestaan bij actuele jurisprudentie en veel aandacht zal worden besteed aan de positie van het kind en diens ouder(s) onder het nieuwe regime van de Jeugdwet. Ook op het gebied van jeugdstrafrecht zal aandacht worden besteed aan recente ontwikkelingen. Het Adolescentenstrafrecht dat op 1 april 2014 van kracht is geworden, wordt bijvoorbeeld uitvoerig behandeld. Populaire jeugdrecht cursussen zijn bijvoorbeeld: opleiding bijzonder jeugdrecht, cursus jeugdrecht 2017 en cursus jeugdrecht civiel. Tijdens een cursus of opleiding jeugdrecht wordt dikwijls veel ruimte geboden voor interactie tussen de cursisten en docenten over recente rechtspraak. Het civiele jeugdrecht en het jeugdstrafrecht wordt vanuit verschillende invalshoeken bekeken, zodat de cursist alles uit de cursus kan halen wat erin zit. Laat u onderdompelen in de meest recente ontwikkelingen op het gebied van het jeugdrecht en leer de fundamenten van het rechtsgebied nog beter kennen.

Cursuslocaties

Tussen het uitgebreide aanbod jeugdrecht cursussen op Kiesuwcursus.nl vindt u altijd wel een cursus die u bij u in de buurt kunt volgen. Zo boekt u bij ons een jeugdrecht in Leiden, Breukelen, Amsterdam of Utrecht. Op Kiesuwcursus.nl zoekt en boekt u ook eenvoudig een online cursus jeugdrecht in de vorm van een webinar of e-learning van bijvoorbeeld JurisDidact. Zo kunt u vanuit huis uw kennis bijspijkeren en actualiseren op een moment dat voor u het best uitkomt.

Geaccrediteerde opleiders

KiesUwCursus is zelf geen cursusaanbieder, maar is een onafhankelijk vergelijkingsplatform dat cursusaanbieders en cursisten met elkaar in contact brengt. Wij werken samen met geaccrediteerde en gerenommeerde opleiders. Van KiesUwCursus mag u dus kwaliteit verwachten. Ons brede aanbod bestaat onder andere uit jeugdrecht cursussen, opleidingen, webinars en e-learnings van aanbieders zoals Family Law Academy, SDU, Damsté Opleidingen, Leids Juridisch PAO en Nemesis Opleidingen.

PO-punten

Als juridisch professional moet u voldoen aan een minimum aantal PO/PE-punten per jaar om uw kennis op peil te houden en zo uw cliënten van het meest actuele en volledige advies kunt voorzien. De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) verplicht advocaten bijvoorbeeld om hun vakbekwaamheid te onderhouden door opleidingen te volgen. Een advocaat dient daarom minimaal 20 NOvA PO-punten per jaar te halen. Voor bijna alle jeugdrecht cursussen en opleidingen die u boekt via Kiesuwcursus.nl kunt u NOvA punten behalen, maar u vindt op Kiesuwcursus.nl ook anderszins geaccrediteerde cursussen.

Over ons

KiesUwCursus.nl biedt u het overzicht van alle juridische opleidingen & cursussen. Vind simpel en snel uw cursus of laat ons u een (gratis!) aanbod op maat toesturen.

Terug naar boven