console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 459,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Zomercursus Procesafspraken

Zomercursus Procesafspraken

Info

Staat u uw cliënt in het strafproces optimaal bij?

Het maken van procesafspraken haalt potentieel tijdsdruk weg bij het strafproces. De inhoudelijke behandeling van strafzaken wordt verkort en er is sneller duidelijkheid over de aard en de hoogte van de straf. Hoger beroep hoeft niet te volgen en een lopend hoger beroep kan eerder worden afgesloten met een arrest. Voor zowel het Openbaar Ministerie als de verdediging kan het dus aantrekkelijk zijn om mee te werken aan procesafspraken. En ook de rechtspraak kan baat hebben bij het overnemen van procesafspraken tussen Openbaar Ministerie en de verdediging.

Deze cursus geeft u inzicht in het systeem van procesafspraken in het strafrecht. U krijgt antwoord op vragen als: Wat zijn procesafspraken? Hoe komen ze tot stand? En wat zijn aandachtspunten voor de strafrechtadvocaat? Ook de actualiteit rondom procesafspraken komt aan bod.

Verder gaat de docent in op de eigen verantwoordelijkheid van een rechter in relatie tot procesafspraken. En hoe kunt u het proces op een juiste manier inrichten zodat de rechter (vaker) met u meegaat?

Onderhandelen met het Openbaar Ministerie komt eveneens aan bod. Aan de hand van casuïstiek bespreekt de docent hoe dat moet en hoe dat vooral niet moet. Ook andere vormen van alternatieve conflictbeslechting, zoals mediation in strafzaken, passeren de revue.

Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in het systeem van procesafspraken in het strafrecht. U kunt binnen het proces strategisch (her)bepalen door te zoeken naar creatieve en innovatieve invalshoeken. Ook bent u zich ervan bewust dat de inzet van procesafspraken sterk bijdraagt aan de efficiënte afhandeling van zaken om uw cliënt optimaal bij te staan.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Onderhandelen met het Openbaar Ministerie
  • Overtuigen van de rechters
  • Strategie (her)bepalen
  • Actualiteiten
  • Slagvaardigheid
  • Maatwerk
  • Alternatieve conflictbeslechting

Programma"

Programma

Datum en tijd: 15 augustus van 14.00 uur tot 17.15 uur
Locatie: Quinton House te Utrecht

Persoon

Sprekers

  • Mr. Alrik de Haas

    Advocaat Weening Strafrechtadocaten en Raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Haag

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling