KiesUwCursus
€ 370,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Wwft voor de praktijk (online)

Wwft voor de praktijk (online)

Voldoet uw kantoor aan de verplichtingen uit de Wwft?

De wetgeving op het gebied van witwassen wijzigt snel: er is een nieuw UBO-register en er zijn meer aanpassingen op grond van de vijfde anti-witwasrichtlijn. In 2020 is een nieuwe national risk assessment (NRA) ter voorkoming van witwassen en ter bestrijding van terrorismefinanciering uitgebracht. In uw risicobeleid moet u daar rekening mee houden. Wat zijn de laatste ontwikkelingen, hoe herkent u ongebruikelijke transacties en hoe stelt u risicobeleid op? In deze cursus krijgt u antwoord op deze, en andere vragen.

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, de Wwft, vormt de basis voor het antiwitwasbeleid. Een van de eisen van de Wwft is dat advocaten-, notaris- en accountantskantoren risicobeleid moeten maken. Dat beleid moet concreet zijn, toegespitst op het eigen kantoor. De docent geeft u daarvoor praktische handvatten.

Naast het opstellen van het risicobeleid is het van belang om oog te blijven houden voor risico’s. Concreet betekent dat: oren en ogen goed openhouden en doorvragen waar nodig. Het is nodig om ongebruikelijke transacties te herkennen. In dit kader gaat de docent in op de meest gemaakte fouten in de praktijk. Ook bespreekt ze de invoering de beide UBO-registers (voor rechtspersonen/ondernemingen en voor trusts en fondsen voor gemene rekening) in Nederland.

Na het volgen van de cursus bent u goed op de hoogte van de huidige wetgeving op het gebied van witwassen en bent u in staat om risicobeleid te maken voor uw kantoor.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • UBO-register
  • Risicobeleid
  • Herkennen van ongebruikelijke transacties

Programma

Datum en tijd: 9 juni 2022 van 09.30 uur tot 12.45 uur
Locatie: Online in de digitale leeromgeving van het CPO

Sprekers

  • Mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers

    Kandidaat-notaris De Brauw Blackstone Westbroek, universitair docent notarieel recht Rijksuniversiteit Groningen en fellow Onderzoekcentrum Onderneming & Recht Radboud Universiteit

Editie(s)

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling