KiesUwCursus
Home Cursussen Wwft in de Advocatenpraktijk

Wwft in de Advocatenpraktijk

De NOVA schrijft voor dat advocaten elk jaar weer op de hoogte moeten zijn van de anti- witwaswetgeving (Wwft). Daarvoor dienen zij hierover jaarlijks een cursus te volgen. Als poortwachter is ook een advocaat in veel gevallen verplicht om cliëntenonderzoek te doen en ongebruikelijke transacties te melden. Advocaten denken vaak dat ze geheel niet te maken hebben met deze wetgeving, maar dat is veelal niet juist. 

Cursusvorm
De tijdsduur van de cursus is 4 uur. Tijdens de cursus staat de praktijk centraal. In deze cursus leert u hoe de Wwft in de praktijk dient te worden toegepast en waaraan het kantoorbeleid moet voldoen. Prof. dr. Arnaud Booij neemt u hierin mee aan de hand van praktijkcases. In het laatste uur van de cursus kunt u uw praktijkkennis toetsen door middel van een Wwft- quiz. 

Doelstelling: 
Na deze cursus bent u goed op de hoogte van de Wwft- verplichtingen voor uzelf en voor uw kantoor. U bent in staat te bepalen welke diensten er onder de Wwft vallen en in welke situaties een melding ongebruikelijke transactie dient plaats te vinden. 

Doelgroep en niveau: 
De deelnemer beschikt over basiskennis van de Wwft. De cursus is met name een must voor advocaten die in een corporate transactiepraktijk werken of in de vastgoedpraktijk. Deze cursus is bedoeld voor advocaten en andere academisch geschoolde juristen. 

Daarom Toga academie: 
✔ Kleine groepen ✔ Niet-saai garantie ✔ Altijd vlakbij de trein ✔ Heerlijke lunch en borrel ✔ Inclusief handig naslagwerk ✔ Makkelijk parkeren

Programma

Datum en tijd: 3 december 2019 van 12:30 tot 17:30 uur

Sprekers

  • Mr. dr. J.A. (Arnaud) Booij

    Mr. dr. J.A. (Arnaud) Booij is fiscaal advocaat, partner bij Booij Bikkers advocaten en daarnaast ook docent aan de universiteit Leiden.

Editie(s)

Reviews over cursussen van De Toga Academie

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling