KiesUwCursus
Home Cursussen Wwft en 4e antiwitwasrichtlijn, UBO en verplichte risico-inventarisatie

Wwft en 4e antiwitwasrichtlijn, UBO en verplichte risico-inventarisatie

Tijdens deze cursus wordt u bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van witwassen, terrorisme financiering en de verplichtingen vanuit de Wwft voor notarissen en advocaten. Aan de orde komen:
– de toepasselijkheid van de Wwft voor advocaten
– de uitzonderingssituaties in geval van processuele bijstand en het bepalen van de rechtspositie
– de uitvoering van het cliëntenonderzoek
– het melden van ongebruikelijke transacties en
– het toezicht en handhaving door de deken van de orde.

Vanzelfsprekend zullen ook de wijzigingen zoals deze eind juli 2018 in werking zijn getreden als gevolg van de partiële implementatie van de vierde anti-witwasrichtlijn worden behandeld, zodat u weer zo goed mogelijk up-to-date bent. U kunt daarbij denken aan:
– de vereisten van een risico-beleid
– de wijzigingen voor het cliëntenonderzoek en
– de nieuwe PEP en UBO definities.

Programma

12.45 – 13.00 uur ontvangst
13.00 – 14.30 uur deel I
14.30 – 14.45 uur pauze
14.45 – 16.15 uur deel II
16.15 – 16.30 uur pauze
16.30 – 17.30 uur deel III

Sprekers

  • mr. J.G. Geertsma

    Jurjan Geertsma heeft een expliciete focus op het tucht- en sanctierecht en de reputatievraagstukken die daarmee verband houden. Hij verleent bijstand aan bedrijven uit diverse sectoren, aan financiële instellingen en aan vrije beroepsbeoefenaren die op enigerlei wijze te maken krijgen met strafrechtelijke verdenkingen, bestuursrechtelijke handhaving of toezicht- en tuchtkwesties. Hij geeft cursussen aan instellingen, vrije beroepsbeoefenaren en legal en compliance officers op het gebied van anti-corruptie en anti-witwas (WWFT) en internationale sanctie regelgeving en compliance, integriteit en geheimhoudingsplichten en verschoningsrechten en verzorgt trainingen voor verhoren en doorzoekingen.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Damsté Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling