KiesUwCursus
Home Cursussen WOZ onroerende zaken voor het notariaat

WOZ onroerende zaken voor het notariaat

Tijdens deze praktijkcursus voor het notariaat worden alle ins- en outs van de Wet WOZ (Waardering Onroerende Zaken) besproken met het oog op de notariële praktijk. Aandacht wordt besteed aan de
consequenties van de WOZ op de verschillende belastingheffingen.

Centraal in de cursus staat de rol van de notaris bij het realiseren van het beste resultaat voor zijn klanten. Het doel is cursisten kansrijke situaties te laten herkennen zodat zij hun klanten hiermee of zelf kunnen bedienen of de weg weten naar specialistische kennis. Tijdens de cursus wordt de gedachte achter de Wet WOZ besproken om daarmee inzicht en begrip te creëren in de WOZ-waarde en daarmee tegelijkertijd de veel bestaande misvattingen hierover weg te nemen.

Na deze cursus is de notaris aan de hand van de WOZ- waarde veel beter in staat transactieprijzen van huizen voor de overdrachtsbelasting te duiden, beter in staat bij erfrechtelijke zaken forse besparingen voor klanten te realiseren en ook om soms laag hangend fruit voor teruggave energiebelasting te plukken voor hun klanten.

Tijdens de cursus worden de cursisten praktische hands-on tips gegeven en zal de docent aan de hand van praktijkvoorbeelden en jurisprudentie concrete handvaten geven voor de dagelijkse praktijk
van de notaris. Trefwoorden: wettelijk kader, waardebegrip, rechtsbescherming, bezwaar en beroep, WOZ-waarde en erfbelasting, kansen bij samenloop WOZ en erfbelasting, praktijkvoorbeelden, energiebelasting.

Programma

Datum en tijdstip: dinsdag 2 juli 2024, tussen 13.00-17.30
Opleidingspunten: 4 PE KNB
Deelname: deze cursus kan uitsluitend online worden gevolgd, met ruime mogelijkheden om vragen te stellen aan de docent.
Cursusprijs: € 299,- ex. btw

Sprekers

  • Jos Oosters

    Expert op het gebied van de Wet Woz. Voorheen: WOZ-taxateur, WOZ-coördinator bij de overheid. Thans: compagnon bij WOZ-Consultants, waar hij burgers en bedrijven adviseert in WOZ-kwesties. Verder annoteert hij voor de NTFR rechterlijke uitspraken over lokale heffingen.

Reviews over cursussen van EduLaw

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling