console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 595,00 (excl. btw)
Home Cursussen Workshop Mindful werken

Workshop Mindful werken

Info

Minder stress, meer aandacht en focus: Mindfulness in veranderende tijden

Hoewel het begon als een tijdelijke maatregel, zal het werken vanuit huis waarschijnlijk tot op zekere hoogte doorgaan, zelfs als bedrijven de normale activiteiten weer mogen hervatten.

Dit heeft het voordeel dat je meer tijd met je gezin kan doorbrengen, je werk flexibeler kan plannen en je minder reistijd hebt. Op zich geeft deze situatie je misschien ook wel waar je altijd naar hebt verlangd, een betere werk-privé balans. Het nadeel kan zijn dat de grens tussen werk en thuis vervaagt, je urenlang achter de laptop gekluisterd zit en je misschien minder verbinding voelt met je collega’s.

Hoe kan je in deze tijd een goed evenwicht bewaren tussen werk en privéleven, mentaal fit blijven en je energie op peil houden?

Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen methode die je leert om bewust en met meer aandacht aanwezig te zijn bij dat wat je aan het doen bent. Juist nu. Niet bezig te zijn met toen of straks, maar leven in het hier en nu.

Waarom is dat belangrijk?
Omdat meer aandacht en bewustzijn van het huidige moment zorgen voor een betere focus en veerkracht, meer energie en zelfinzicht. En dat heeft weer grote, positieve gevolgen voor inzet, werkplezier en het resultaat van het werk.

Voor wie is deze dag van belang?
Als je kennis wil maken met mindful werken. Of je eerdere ervaring met mindfulness wil opfrissen en toe wil passen in het werk. En voor leidinggevenden, om vroegtijdige stresssignalen bij jezelf en ook bij medewerkers te leren herkennen.

De dag is een afwisseling van oefeningen, theorie en inzichtsopdrachten. Na de training heb je meer kennis van de werking van het brein en de invloed van stress. Je gaat naar huis met concrete tips en handvatten om beter om te gaan met stress, eerder stresssignalen te herkennen om zo met meer aandacht en focus in het dagelijkse leven en je werk te staan.

Praktijktools
Voorafgaand aan de workshop vind je in je account een aantal praktische handvatten om mindfulness toe te passen in de praktijk.

  • Podcasts
  • Stresstest
  • Achtergrond informatie over mindful werken
  • Voorbereidende opdracht

Individueel vervolgprogramma
Heb je na deze dag behoefte aan meer verdieping en ondersteuning zodat je mindfulness stevig kan integreren in je dagelijks (werk)leven? Dan is het mogelijk de training uit te breiden met een individueel vervolgprogramma waarin je advies krijgt over toepassingen in je persoonlijke situatie.

Programma"

Programma

Datum: 30 september 2020.

 

Persoon

Sprekers

  • R. (Renée) Piket

    Renée Piket combineert de kracht van mindfulness met haar jarenlange ervaring als HR- professional bij onder meer Randstad, PinkRoccade en Loyens en Loeff N.V. Zelf heeft ze ervaren dat werken voldoening kan geven, maar ook stressvol kan zijn. Mindfulness vergroot je zelfinzicht, brengt je beter in balans en versterkt je veerkracht. En dit helpt je om met plezier in het leven te staan.

  • S. (Suzan) van der Goes

    Na 25 jaar in de hospitality-branche is Suzan van der Goes een onderneming gestart als zelfstandig mindfulness- en zelfcompassietrainer. Mindfulness is voor haar de schakel naar balans en bevlogenheid. Als trainer wil ze mensen in beweging krijgen en hen helpen zich verder te ontwikkelen. Bewuster te worden, op eigen kracht te vertrouwen en in balans te zijn.

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling