KiesUwCursus
Home Cursussen Women Leadership Programme

Women Leadership Programme

Leiderschapsontwikkeling voor talent in de topadvocatuur

Het Women Leadership Programme (WLP) is een uniek leiderschapsprogramma voor talentvolle vrouwen in de advocatuur. Je bent een advocaat met maatschapspotentie, Je hebt zo’n 6 tot 16 jaar ervaring en je bent klaar voor een volgende stap. Met dit programma werk je aan jouw leiderschapsontwikkeling. Ons Women Leadership Programme is ontwikkeld in zeer nauwe samenwerking met de grootste advocatenkantoren van Nederland.

In een kleine groep werk je vanuit verschillende invalshoeken en op verschillende terreinen intensief aan jouw leiderschapsontwikkeling. Dit doe je onder leiding van topadvocaten die een voorbeeldrol vervullen in de advocatuur. Hun ervaring in de advocatuur zorgt voor een optimale aansluiting op de praktijk. Een groot deel van de vrouwelijke topadvocaten in Nederland werkt mee aan dit programma. Hierdoor heeft het women leadership programma een ongekend netwerkkarakter: de uitwisseling van ervaringen met vakgenoten, met topadvocaten en met bestuurders speelt een belangrijke rol in de bijeenkomsten. En het leuke is dat inmiddels veel oud-deelnemers partner zijn bij een (groot) kantoor dus het netwerk wordt steeds boeiender.

In deze opleiding vind je je eigen leiderschapskracht. Vanuit die kracht ontwikkel je je sterke en minder sterke punten om zo binnen de advocatuur carrière te kunnen maken. De nadruk tijdens dit leiderschapsprogramma ligt op eigen verantwoordelijkheid: je leert zelf kansen te creëren en te ontwikkelingen in je loopbaan. Jezelf zichtbaar maken, focussen en leiderschap tonen (onder andere in acquisitie en door personal branding) zijn thema’s die tijdens het programma aan de orde komen.

Wat is de doelgroep?

Het Women Leadership Programme is bedoeld voor vrouwelijke advocaten die tussen de 6 en 16 jaar advocaat zijn en nadenken over een volgende stap om bijvoorbeeld partner te worden.

Wat is de cursusvorm?

Dit programma bestaat uit tien bijeenkomsten van elk een dag. De eerste bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 dag, inclusief diner en overnachting. Daarna is er telkens één bijeenkomst per maand met uitzondering van de zomervakantie.

Aan het opleidingsprogramma kunnen maximaal twaalf mensen deelnemen. Bij deze groepsgrootte is het mogelijk zeer intensief te werken en een optimaal leerrendement te bereiken.

Wie zijn de docenten?

Betrokken zijn o.a. de volgende topadvocaten:

Ook werken er verschillende inhoudelijke deskundigen mee: diverse (executive) coaches, trainers, management consultants, bestuursadviseurs, en daarnaast ook een imagoconsultant, klanttevredenheidsdeskundige, CFO/financieel manager en een marketing & branding expert.

Download hier de brochure. Hierin kun je lezen wat de programma’s inhouden en welke onderwerpen er aan bod komen. Zodra de planning voor het programma in 2022 helemaal rond is, zullen we deze brochure updaten.

Wat leer je tijdens het Women Leadership Programme?

Leiderschapsvragen die aan de orde komen zijn o.a.:

  • Hoe leer ik het spel van carrie`re maken in de juridische wereld beter kennen e´n succesvol spelen?
  • Wat kan ik leren over mezelf om een krachtiger advocaat en leidinggevende te worden?
  • Hoe kan en wil ik me positioneren en profileren, intern en extern?
  • Hoe word ik nog krachtiger in het binden van clie¨nten en medewerkers?
  • Hoe kan ik mezelf blijven e´n een geaccepteerde sterke leider zijn?
  • Hoe kan ik binnen de dagelijkse hectiek (beter) prioriteiten stellen en mijn doelen voor ogen houden?

Wat ontvang je na afronding van het Women Leadership Programme?

  • 45 NJ PO NOvA-opleidingspunten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus.

Lees hier het interview met Vivian van der Kuil of met Carlijn van Rest over de ervaringen met het WLP.

Kosten

De kosten voor 10 bijeenkomsten inclusief divers studiemateriaal, assessment, overnachting, lunches en diners zijn € 6.295,-.

Programma

Inhoud

Het programma duurt ongeveer één jaar en heeft tien bijeenkomsten. We beginnen met een tweedaagse bijeenkomst (inclusief diner en overnachting). I.v.m. de wereldwijde pandemie beginnen we in 2021 iets later dan we normaliter doen, namelijk vlak voor de zomer 2021. Houdt onze website in de gaten voor de data of email ons via [email protected] en we houden je graag op de hoogte.

Onderwerpen

  • Inleiding leiderschap & diversiteit
  • Leiderschapsontwikkeling & empowerment
  • Overtuigend presenteren & imago building
  • Vitaliteit & Work life balance is business
  • Operational leadership & excellence
  • Leiderschap & management
  • Onderhandelen op niveau; “Hustle like a pro”
  • Business development, personal branding & acquisitie
  • Visionair leiderschap

Coaching

Naast het plenaire programma bieden we je ook de mogelijkheid om in een een-op-eengesprek met een deskundige coach aan de slag te gaan met je ontwikkeling. De coach helpt bij het maken van optimale keuzes en functioneren door een juiste balans tussen persoonlijke, professionele en organisatiedoelstellingen. Je beslist zelf wanneer je tijdens de loop van het programma van deze gesprekken gebruik maakt.

Persoonlijke mentor

Je krijgt een persoonlijke mentor in de vorm van een rolmodel uit de advocatuur. Deze mentor geeft je tips om je carrière in de advocatuur in de voor jou juiste richting te sturen.

Minstens twee en maximaal vier keer per jaar heb je een persoonlijk gesprek met je mentor. In deze bijeenkomsten kunnen naar wens allerlei onderwerpen aan de orde worden gesteld, zoals procedure partnertoetreding, organisatiecultuur, arbeidscultuur of dynamiek in de organisatie.

Digitale leeromgeving

Naast de bijeenkomsten maken we ook gebruik van de mogelijkheden van de techniek van nu. Al het cursusmateriaal en bijvoorbeeld routebeschrijvingen zijn daarom altijd online toegankelijk via onze digitale leeromgeving.

Sprekers

  • mevr. mr. A. Collignon

  • mevr. mr. A. Spies

    Anne spreekt graag, maar kent ook de kwaliteit van stilte. Ze is presentatiecoach en sinds 2006 eigenaar van Spies&Spreken. Met haar theater- en logopedieachtergrond, die ze op natuurlijke wijze vervlecht in haar werk, begeleidt ze al jaren sprekers door middel van training en coaching. Anne danst, spreekt, zingt, etst, beweegt, inspireert, is scherp en positief. Een trainingsdag met haar is intensief en hard werken. Werken met Anne betekent verbondenheid met jezelf en met je gehoor. Vrijuit leren spreken, met aandacht voor je stem, melodie, volume en houding, afgewisseld met levendige praktijkvoorbeelden en een beetje theorie.

  • mevr. mr. drs. Ch. W.M. Dullaert

    The Future is not something we enter, it’s something we create Dit motto is de leidraad voor alle activiteiten van Christ’l Dullaert. Vanuit haar visie op de toekomst van de advocatuur ging zij ruim 12 jaar geleden van start met Le Tableau (het eerste bureau dat exclusief advocaten detacheert) en vanuit diezelfde visie schreef zij vele boeken waaronder ‘Yoga in je Toga’ (2012) en met co-auteurs ‘De Nieuwe Advocaat (SDU 2015). De eerste titel is ook in het Engels verkrijgbaar: Legal Yoga en de tweede titel verschijnt medio 2017 in het Engels. Voorts verzorgt Le Tableau vaardigheidstrainingen en begeleidt maatschappen met strategisch advies. Dullaert was advocaat en bedrijfsjurist (bij de Haven van Amsterdam en Vodafone). Maar ze was ook 5 jaar zeer actief als directeur van het ADR Instituut, een gerenommeerd mediation instituut. Na het ADR Instituut woonde zij bijna 3 jaar in New York waar zij haar bestaande contacten met de Harvard Law School – opgebouwd tijdens de mediationperiode- intensiveerde en ook als trainer namens Harvard werkzaam was. In die periode werd zij tevens liaison officer bij de Verenigde Naties voor de non profit organisatie Lawyers without Borders. Bij terugkeer naar Nederland startte zij Le Tableau. Een bureau dat advocaten en notarissen op interim basis plaatst. Inmiddels kan Le Tableau alle grote kantoren tot haar cliënten rekenen. Dullaert maakt deel uit van een aantal Jury’s, o.a. voor de Stand van de Advocatuur. Zij is voorts initiatiefnemer van de Patroon-van-het- Jaar verkiezing. Een prijs die de laatste jaren bij het Jonge Balie Congres wordt uitgereikt. Zij heeft 10 jaar columns voor Advocatie geschreven en naast bovengenoemde titels verschenen met co-auteur Monique van de Griendt De Pro-actieve patroon (2e druk 2014), de Ondernemende Advocaat en de Lastige Partner.

  • mevr. mr. C.H. Schot

  • mevr. mr. C.J.J.C. Arnouts

    Cornélie Arnouts werkt sinds 2005 bij Dentons Boekel als vastgoedadvocaat. Zij is “eigen kweek” zoals dat zo mooi heet en is sinds 2014 als partner verbonden aan kantoor. Naast haar werkzaamheden als advocaat heeft zij diverse nevenfuncties bekleed, waaronder 3 jaar bestuurslid van RICS. Haar specialiteit ligt op het gebied van beroepsaansprakelijkheid en tuchtrecht, naast koop- en huurrecht in brede zin. Zij adviseert en procedeert met regelmaat voor diverse commerciële (internationale) partijen en is daarnaast actief als gekwalificeerd ((BKO) docent, onder meer bij de Amsterdam School of Real Estate. Zij schrijft regelmatig artikelen en columns voor onder andere de Vastgoedmarkt. Cornelie deelt al enkele jaren bij het Women Leadership Programme haar persoonlijke ervaringen en staat bekend om haar open en eerlijke verslaglegging van het leven als compagnon. Zij geeft tips en tricks en deelt ook haar tegenslagen. Sportief als Cornelie is, is zij met regelmaat terug te vinden bij de zomercompetitie bedrijfshockey, tennis en hardloop activiteiten van kantoor.

  • mevr. mr. D.B.R. Bens

    Daphne is een partner in de Corporate Group van DLA Piper in Nederland. Haar praktijk richt zich op fusies en overnames, private equity en ondernemingsrecht. Ze focust zich specifiek op de sectoren Hospitality & Leisure en gezondheidszorg. Daphne heeft uitgebreide ervaring in het adviseren van klanten, (multi) nationale bedrijven en beursgenoteerde ondernemingen in complexe grensoverschrijdende fusies en overnames. Naast haar M & A-praktijk, adviseert Daphne cliënten over alle algemene zakelijke aangelegenheden. In 2002 werd Daphne gedetacheerd bij DLA Piper Hong Kong en Singapore.

  • dhr. mr. J.J. Linnemann

    Joost Linnemann is sinds 1993 verbonden aan Kennedy Van der Laan. Vanaf 2012 gaf hij als partner leiding aan de sectie IT-recht. In juli 2018 werd Joost benoemd tot CEO, in deze rol is hij verantwoordelijk voor het uitvoeren van de lange termijn strategie van het kantoor. Joost was van 2007 tot 2012 Managing Partner. Verder is hij arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering en lid van verschillende verenigingen: de Vereniging Informaticarecht Advocaten, de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht en de International Bar Association.

  • mevr. K. Lucassen

    Kim Lucassen, advocaat en partner bij Loyens & Loeff, is werkzaam binnen de praktijkgroep Litigation & Risk Management. Zij is gespecialiseerd in farmaceutisch recht, privacyrecht, gereguleerde markten en (internationale) contracten. Kim adviseert zowel grote multinationals als start-ups. Kim is lid van het Life Sciences Team en het Data Protection & Privacy Team van Loyens & Loeff. Daarnaast is Kim lid van het Benelux Food and Beverages Team en van het Zorgteam. Kim is lid van de Vereniging Privacy Recht en de International Association of Privacy Professionals (IAPP).

  • mevr. drs. L. Buddemeijer

    Leontien Buddemeijer coacht en helpt bij problemen voor professionals, managers, ondernemers en teams. In een aantal sessies helpt zij om je te verbeteren, effectiever te worden en meer balans te vinden tussen werk en prive. Daarnaast is zij ook een specialist in teamcoaching en teambuilding. Als psychotherapeut is zij gespecialiseerd in korte termijn oplossnigsgerichte therapie. Zij werkt met individuen en koppels.

  • mevr. mr. E.A.M. van der Velden

  • mevr. mr. M.F. Mesu-Abbekerk

    Maryse Mesu-Abbekerk heeft 20 jaar ervaring in het procederen en adviseren in de vastgoedpraktijk, met een sterke focus op (ver)huur, (ver)koop, erfpacht, renovatie, stedelijke & gebiedsontwikkeling en projectontwikkeling. Daarnaast adviseert zij over zorgvastgoed. Maryse is een oplossingsgerichte, bondige en kundige advocaat die gedreven en daadkrachtig te werk gaat, met onderzoekend en scherpte als onderscheidende kenmerken. Maryse gaat te allen tijde voor het maximale resultaat. Belangen van haar cliënten weet zij ook te dienen door conflicten te deëscaleren en onnodige procedures te voorkomen. Zij adviseert ondernemingen, (institutionele) beleggers, ontwikkelaars, pensioenfondsen, woningbouwcoöperaties, non-profit organisaties en (semi-)overheden. Daarnaast leidt Maryse de sector Real Estate. Maryse studeerde Civiel recht en Bedrijfdrecht aan de Universiteit Leiden. Ook volgde zij de postacademische beroepsopleiding NMI registermediator aan het Amsterdams ADR Instituut en de specialisatieopleiding Vereniging van Huurrecht Advocat

  • mevr. M. van Deursen

    Merel van Deursen begon haar carrière in 1991 in de advocatuur (laatstelijk partner AKD, ondernemingsrecht, M&A). Na tien jaar maakte zij de overstap naar het bedrijfsleven, waar ze vijf jaar internationale fusies en overnames ‘van binnenuit’ heeft begeleid. Sinds 2004 begeleidt zij als business mediator organisaties en hun medewerkers bij hun zakelijke conflicten, aanvankelijk in-house, vanaf 2006 zelfstandig. Zij bemiddelt in geschillen tussen medewerkers, directieleden, leden van een maatschap of conflicten met externe commerciële relaties. Vanuit haar achtergrond onderkent zij zowel de juridische belangen als de zakelijke en communicatieve omstandigheden die spelen bij conflicten. Daarnaast werkt Merel sinds 2006 als zelfstandig legal coach en trainer: ze begeleidt succesvolle advocaten en notarissen om hun praktijk op een hoger plan te tillen. Zij leert hen om met meer succes en voldoening te werken, om effectiever leiding te geven, en om te zorgen voor een constante omzetgroei. Door haar eigen achtergrond en ervaring kent ze de dagelijkse cultuur van advocaten en notarissen door en door, voelt ze zaken feilloos aan en spreekt ze hun taal. Als professioneel coach is Merel aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en committeert zij zich daarmee aan de NOBCO beroepscode. Als NMI registermediator is zij aangesloten bij het Nederlands Mediation Instituut (NMI) en werkt conform het NMI Mediation Reglement.

  • mevr. M. Joosen

  • mevr. N. Huitema-Stoelwinder

  • mevr. mr. T. Willemse - Swagemakers

Editie(s)

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling