In deze cursus staat de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (Wet Modernisering Ziektewet) centraal. Deze wet heeft grote (financiële) gevolgen voor werkgevers doordat de Ziektewet- en WGA-lasten van vangnetters door middel van premiedifferentiatie worden doorberekend aan de laatste werkgever. Elke werkgever komt met de gevolgen van deze wet in aanraking wanneer sprake is van aflopende tijdelijke contracten maar ook bij de beëindiging van vaste contracten. Ook voor werknemers brengt deze wet wijzigingen met zich mee, onder meer door de aangescherpte sollicitatie- en re-integratieverplichtingen.
De gevolgen van de Wet Modernisering Ziektewet worden tijdens de cursus op een praktijkgerichte wijze besproken. Daarbij zal met name aan de orde komen welke risico’s werkgevers lopen en hoe zij deze risico’s kunnen beïnvloeden of beperken.
Met aandacht voor de consequenties van de WAB: o.a. de wettelijke bepalingen betreffende de oproepovereenkomst en de gevolgen daarvan voor de werkgeverslasten in het kader van de Ziektewet.
NIVEAU
** Verdieping (basiskennis aanwezig en gerichte praktijkervaring vereist)
RECHTSGEBIED
Arbeidsrecht
UW RESULTAAT
Na afloop van de cursus is de cursist bekend met de gevolgen van de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters voor werkgevers, werknemers en de arbeidsrechtpraktijk. Hij is in staat de (financiële) consequenties van deze wet in te schatten en te beoordelen welke stappen kunnen worden gezet om deze te beïnvloeden.
VOOR WIE
De doelgroep is advocaten, rechtsbijstandsjuristen en bedrijfsjuristen. De cursus is ook bestemd voor niet-juristen met academisch denkniveau: HR-medewerkers, directieleden, (arbeidsrecht)adviseurs, mediators, arbeidsdeskundigen en bedrijfs- en verzekeringsartsen.
Reviews over cursussen van Instituut voor Arbeidsrecht & HRM
Deel uw ervaring met vakgenoten!