KiesUwCursus
Home Cursussen Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) – Actualiteiten en/of verdieping (één dagdeel!)

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) – Actualiteiten en/of verdieping (één dagdeel!)

In de cursus ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ staan in de ochtend de actualiteiten over deze nieuwe wet centraal. Alle wijzigingen op arbeidsrechtgebied en de loonheffingenontwikkelingen (premiedifferentiatie WW) nemen de docenten uitgebreid met u door. In de middag is het tijd voor verdieping én het oefenen met voorbeeldsituaties. U kunt in deze cursus kiezen voor het ochtenddeel, het middagdeel of de hele dag.

Ochtenddeel: Actualiteiten WAB

WAB – Arbeidsrechtelijke wijzigingen
In het ochtenddeel bespreekt Melanie Hermes globaal de wijzigingen als gevolg van de inwerkingtreding van de Wet arbeidsmarkt in balans. U werkt op het snijvlak arbeid en personeel en krijgt informatie over de onderwerpen waarvoor actie in de praktijk vereist is. U weet na deze training welke wijzigingen u zelf in de praktijk of in uw werkwijze moet doorvoeren. Melanie geeft antwoord op onder meer de volgende vragen:

 • Wat wijzigt de WAB binnen het ontslagrecht en flexrecht?
 • Is er overgangsrecht waarmee u nu al rekening kunt houden?
 • Is het nog wel aantrekkelijk om met flexibele contracten te werken?

WAB – Loonheffingendeel (premiedifferentiatie WW)
In het ochtenddeel wordt duidelijk wat de impact is van de nieuwe wijze waarop de premiedifferentiatie WW vanaf 2020 wordt vastgesteld. Casper Mons brengt de gevolgen op praktische wijze aan de hand van voorbeelden naar voren. Na afloop van deze sessie kunt u op hoofdlijnen binnen uw eigen bedrijf of voor klanten de juiste voorbereidingen treffen om deze verandering te implementeren per 1 januari 2020.

Middagdeel: Verdieping WAB

WAB – Verdieping arbeidsrechtelijke wijzingen
Waar Melanie Hermes in het ochtenddeel nog globaal de onderwerpen aanstipt die relevant zijn onder de WAB, oefent u ’s middags met veelvoorkomende situaties. Ook gaan we op zoek naar oplossingen voor de diverse wijzigingen. De verdieping is daarom bijzonder leerzaam om de klant na deze training van een gedegen advies te kunnen voorzien. We oefenen met passende voorbeeldsituaties. U wordt gestimuleerd om actief mee te denken en desgewenst direct de valkuilen uit de praktijk aan de docent voor te leggen. Melanie geeft antwoord op onder meer de volgende vragen:

 • Hoe doe je een aanbod na 12 maanden?
 • Hoe kun je het maximale uit de ketenregeling halen?
 • Waar moet een goede oproepovereenkomst aan voldoen?

WAB – Verdieping loonheffingendeel (premiedifferentiatie WW)
In het middagdeel zoomt Casper Mons in op enkele specifieke zaken die in de praktijk gemakkelijk tot problemen leiden. We zoomen in op diverse herzieningssituaties zoals contractwijzigingen en de 30%-urennorm en hoe dat doorwerkt in de loonadministratie/loonaangifte.  Na afloop van deze sessie is duidelijk wanneer een herziening optreedt en hoe dat in de (loon)administratie correct verwerkt moet worden. U kunt uw vragen uit de praktijk aan de docent voorleggen.

De gehele dag volgen?

Programma

09.30 uur Ontvangst met koffie en thee
10.00 uur Arbeidsrechtelijke ontwikkelingen WAB

11.00 uur Pauze

11.15 uur Loonheffingendeel WAB (premiedifferentiatie WW)

12.30    Einde ochtendprogramma

Lunch voor de deelnemers die de gehele dag aanwezig zijn

13.00 uur Verdieping arbeidsrechtelijk deel WAB

 14.30 uur Verdieping loonheffingendeel WAB

16.00 uur Einde programma

Sprekers

 • Mw. mr. A.C. (Melanie) Hermes

  Advocaat bij Hermes advocatuur, als arbeidsrecht- en AVG-specialist en trainer aan Fiscount verbonden.

 • C. (Casper) Mons

  Zelfstandig senior beloningsadviseur. Hij is gespecialiseerd in het uitzoeken en interpreteren van de wet- en regelgeving op sociaal en fiscaal gebied. Daarnaast geeft hij trainingen op het gebied van salarisadministratie.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Fiscaal Vanmorgen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling