KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Wwft: kantoorbeleid

Webinar Wwft: kantoorbeleid

Leg uw kantoorbeleid vast conform de eisen van de Wwft

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (de Wwft) bepaalt dat Wwftkantoorbeleid moet worden opgesteld. Waar moet u rekening mee houden?

In dit webinar gaat de docent in op de elementen die onderdeel moeten uitmaken van uw Wwft-beleid. Dat doet zij aan de hand van voorbeelden. U krijgt praktische handvatten waarmee u uw kantoorbeleid concreet kunt invullen of na kunt gaan of uw beleid aan de Wwft-vereisten voldoet.

De docent besteed aandacht aan de verwerking van de national risk assessment (NRA’s) in uw beleid. De docent besteedt ook aandacht aan het verschil tussen het wettelijk verplichte verscherpte cliëntenonderzoek en het op een concrete aanleiding uit te voeren aanvullende onderzoek. U bent namelijk verplicht om in uw beleid aan te geven wanneer verscherpt cliëntenonderzoek moet worden toegepast en hoe dat onderzoek er concreet uitziet. En wanneer is sprake van transacties die gerelateerd zijn aan hoog risico landen op grond waarvan verscherpt onderzoek moet plaatsvinden? Ook komen onderwerpen als de verplichte doorlichting van medewerkers en de gevolgen van de uitkomsten van het FATF onderzoek in uw beleid aan de orde.

Na afloop van dit webinar bent u in staat concreet kantoorbeleid op te stellen dat voldoet aan de Wwft. Daarbij zal het Wwft 10-stappenplan als uitgangspunt dienen. Dat stappenplan krijgt u voor aanvang van het webinar toegezonden.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

 • rol, invulling en toetsing compliance officer
 • rol, invulling en toetsing auditor
 • auditor
 • gronden voor vereenvoudigd cliëntenonderzoek
 • normaal cliëntenonderzoek
 • verscherpt cliëntenonderzoek
 • invulling van verscherpt cliëntonderzoek
 • doorlichting

Programma

Datum en tijd: 29 september 2022 van 9.30 uur – 11.40 uur

Of na 29 september 2022 op een zelfgekozen moment

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar 

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

 • Mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers

  Hoogleraar Burgerlijk recht, in het bijzonder het ondernemingsrecht in relatie tot fraudebestrijding, Onderzoekcentrum Onderneming & Recht Radboud Universiteit en kandidaat-notaris De Brauw Blackstone Westbroek

Editie(s)

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling