KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Wwft: De basis in 10 stappen – 2023

Webinar Wwft: De basis in 10 stappen – 2023

Bent u voldoende bekend met de basisverplichtingen uit de Wwft?

In dit webinar krijgt u aan de hand van een 10-stappenplan een overzicht van de verplichtingen die voortvloeien uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Aan de hand van concrete voorbeelden brengt de docent u op de hoogte van de basisvereisten die voor u voortvloeien uit de Wwft voor uw kantoororganisatie en voor het cliëntenonderzoek dat u op uw cliënten moet toepassen.

Het toepassingsbereik van de Wwft is niet altijd duidelijk. Daarom besteedt de docent daaraan expliciet aandacht. Dat is bijvoorbeeld relevant voor het melden van ongebruikelijke transacties. Zo’n melding mag namelijk alleen plaatsvinden over (voorgenomen) transacties die onder het toepassingsbereik van de Wwft vallen.

Ook de UBO-registers komen aan bod. Om te kunnen voldoen aan de terugmeldplicht aan het UBO-register, moet u in staat zijn de UBO van uw cliënt te bepalen en de registratie in het UBO-register te begrijpen. Verder staat de docent stil bij het UBO-register voor trusts en fondsen voor gemene rekeningen (FGR) dat sinds 1 november 2022 operationeel is.

De Wwft zorgt voor een brede variëteit aan verplichten: het opstellen van kantoorbeleid, cliëntidentificatie en het doorlichten van medewerkers. In dit webinar komt de basis van de Wwft aan bod. Na afloop bent u op hoofdlijnen bekend met alle verplichtingen uit de Wwft.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Uitvoeren cliëntenonderzoek
  • Opstellen kantoorbeleid
  • Toepassingsbereik Wwft
  • UBO-registers
  • Vaststellen UBO en PEP

Doelgroep: Advocaten, (toegevoegd en kandidaat-)notarissen, belastingadviseurs, accountants, gerechtsdeurwaarders, banken en andere Wwft-instellingen

Programma

U kun dit webinar bekijken op een zelfgekozen moment

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Sprekers

  • Prof. mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers

    Hoogleraar Corporate Compliance and Anti-Money Laundering Onderzoekcentrum Onderneming & Recht Radboud Universiteit en kandidaat-notaris De Brauw Blackstone Westbroek

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling