KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)

Webinar Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)

De WHOA wijzigt het insolventierecht ingrijpend – breng nu uw kennis op peil

De Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) introduceert een pre-insolventieakkoordregeling. Daarmee is het een van de meest ingrijpende wijzigingen van het Nederlandse insolventierecht van de afgelopen decennia. De WHOA is op 26 mei 2020 aangenomen in de Tweede Kamer en is nu in behandeling in de Eerste Kamer.

Met het onderhands akkoord uit de WHOA kunnen levensvatbare, maar door schulden overladen ondernemingen gericht hun kapitaalstructuur aanpassen, zonder een surseance of faillissement. De pre-insolventieakkoordregeling kan een belangrijk instrument worden bij de herstructurering van ondernemingen die in financiële problemen zijn geraakt door de COVID-19-pandemie. Een groot voordeel van de WHOA is namelijk dat waardevernietiging wordt voorkomen. Dat lukt vaak niet bij een surseance of faillissement.

De akkoordregeling van de WHOA wijkt fundamenteel af van de bestaande akkoordregelingen in de Faillissementswet. Tijdens dit webinar besteden de docenten aandacht aan het nut, de noodzaak en de belangrijkste elementen van de WHOA.

Na het volgen van het webinar kent u de belangrijkste elementen van de WHOA en bent u voorbereid op de invoering van deze wet.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • de in de WHOA opgenomen klassenindeling
  • stemming en homologatie
  • de rol van de herstructureringsdeskundige en de observator
  • de in de WHOA voorziene afkoelingsperiode
  • de mogelijkheden om garantieverplichtingen te herstructureren en overeenkomsten aan te passen

Doelgroep: Advocaten, juristen en bankmedewerkers

Niveau: Verdiepend

Dit webinar is opgenomen in juli 2020

Programma

U kunt dit webinar terugkijken op een zelfgekozen moment. 

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Prof. mr. Ruud Hermans

    CPO-hoogleraar Geschiloplossing in de (inter)nationale privaatrechtelijke praktijk, Radboud Universiteit, en raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof Den Haag

  • Mr. Anne Mennens

    advocaat Wijn & Stael Advocaten N.V.

  • Prof. mr. Michael Veder

    hoogleraar burgerlijk recht, in het bijzonder insolventierecht, Radboud Universiteit, en advocaat/adviseur RESOR N.V.

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling