KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Vragen van de bank vanwege cliëntenonderzoek

Webinar Vragen van de bank vanwege cliëntenonderzoek

Hoever mag de bank gaan in het cliëntenonderzoek?

Banken moeten een cliëntenonderzoek doen. Vrijwel alle klanten krijgen daarmee (periodiek) te maken. Het niet goed beantwoorden van de vragen kan grote consequenties hebben. Voor de bank is dat namelijk vaak aanleiding om met de klant geen zaken (meer) te willen doen. Hoever mag de bank gaan in het cliëntenonderzoek? Welke vragen mag de bank in redelijkheid wel én niet stellen? Daarover is veel discussie. Bijna wekelijks verschijnt nieuwe jurisprudentie op dit punt. Dit webinar gaat over het speelveld van banken om vragen te stellen in het kader van een cliëntenonderzoek.

Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden en recente jurisprudentie licht de docent toe welke vragen banken stellen. Ze geeft daarbij aan of die wel of niet door de beugel kunnen. Daarvoor is steeds ook de context waarin de vragen zijn gesteld relevant. De intensiteit van de vragen hangt namelijk af van de risicocategorie die geldt voor de desbetreffende klant. U krijgt verschillende handvatten waarmee u als klant of als advocaat van de klant zo goed mogelijk kunt omgaan met een vragenvuur van de bank.

Na afloop weet u hoe u kunt omgaan met een vragenlijst van een bank als onderdeel van een cliëntenonderzoek. U weet wat u moet doen om te proberen te voorkomen dat de bank de relatie opzegt en wat u moet doen als u daarin toch terechtkomt.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Het cliëntenonderzoek door banken
  • De verschillende risicocategorieën
  • De consequenties van het niet of niet goed beantwoorden van de vragen
  • De beoordeling van een rechter van een door de bank opgezegde relatie
  • Praktijkvoorbeelden

Programma

Datum en tijd: 12 september 2023 van 15.00 uur – 16.00 uur | of na 6 april 2022 op een zelfgekozen moment

Of later op een zelfgekozen moment terug te kijken.

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

 

Sprekers

  • Mr. Maartje van der Beek

    Advocaat BarentsKrans

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling