KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Ransomware Experience

Webinar Ransomware Experience

Hoe te handelen bij een ransomware aanval?

Gehackt, afgeperst, en (financieel) gehavend achtergelaten. De impact van een ransomware aanval is gigantisch. De afgelopen jaren kende een flinke opkomst van deze vorm van zware georganiseerde criminaliteit.

Wat is ransomware precies, hoe werkt het en wat zijn de gevolgen voor uw kantoor/organisatie of voor uw cliënten?
In dit toegankelijke en interactieve webinar laten de sprekers u een ransomware aanval van heel dichtbij ervaren om zo beter voorbereid te zijn op een onverhoopte aanval. 

Energiebedrijven, ziekenhuizen, kenniscentra, maar ook de juridische sector hebben zwaar te lijden. Inmiddels kunnen daders zonder al te veel technische kennis al aanvallen uitvoeren doordat ze kant-en-klare tools kunnen kopen van andere criminelen die die expertise wél hebben. Ransomware is hierdoor zo’n probleem dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid sinds 2021 waarschuwt dat onze nationale veiligheid in gevaar is.  

Wees beter voorbereid door en onderga een (fake) ransomware aanval 

  • Zie hoe een aanval opgebouwd wordt
  • Ontdek wie daders zijn, welke motivaties zij hebben
  • Leer wat te doen wanneer u of uw cliënten getroffen zijn
  • Doe inzicht op over de risico’s van reputatieschade en aansprakelijkheden

Ook is er aandacht voor de losgelddiscussie; welke overwegingen of alternatieven zijn er voor het betalen aan criminelen? 

Voor wie?
Overheids- en bedrijfsjuristen, fiscalisten, advocaten en notarissen.

Programma

Datum en tijd: dinsdag 20 september 2022, van 10.00 – 12.15 uur

Sprekers

  • S. (Steven) Djohan

    Steven Djohan is partner bij Revnext. Revnext is een strategisch adviesbureau gericht op high-tech sectoren waaronder cyber security. Steven Djohan heeft een bedrijfskundige achtergrond en wordt gezien als pionier op het snijvlak van IT en onafhankelijk onderzoek. In de afgelopen jaren heeft hij onderzoeken gedaan naar grote ICT-projecten bij de overheid (Commissie Elias), sociale en technologische innovaties en bedrijfsvoeringsvraagstukken Zo heeft hij onderzoek gedaan naar de effecten en randvoorwaarden rondom IT-producten als de OV-chipkaart en het Elektronisch Patiëntendossier. Steven Djohan is tevens Project Lead bij Radically Open Security, een computer security bedrijf. Hij draagt daar de verantwoordelijkheid voor de operationele planning en aansturing van uitgebreide penetration tests en audits van verschillende kritieke IT-systemen in vitale infrastructuur en begeleidt organisaties bij het omgaan met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). In de afgelopen jaren heeft hij gezien welke uitdagingen organisaties op vlak van cyber security en privacy op zowel strategisch als operationeel niveau mee te maken hebben en mee te maken gaan krijgen.

  • A. (Anouk) Vos

    Anouk Vos is cyber security/innovation lead bij Revnext, een advieskantoor voor cyber security, digital forensics en mobiliteitsvraagstukken. Zij heeft jarenlange ervaring als strategisch adviseur voor (inter)nationale overheden, multinationals en NGO’s. Naast haar werkzaamheden bij Revnext was zij initiatiefnemer van de Women in Cyber Security Foundation, een wereldwijd netwerk (meer dan 800 vrouwen) van vrouwen die zich inzetten om de wereld digitaal veiliger te maken. In 2017 opende zij de Cyberworkplace in Rotterdam, een non-profit hackerschool voor jonge schoolverlaters en gamers. Anouk Vos spoort organisaties aan om vaker onder de motorkap te kijken van veelgebruikte IT-systemen. Want, of het nou gaat om zorgrobots, verkeersdata, of slimme huishoudelijke apparaten, we gaan er te makkelijk van uit dat onze digitale systemen betrouwbaar zijn. Op aanstekelijke wijze laat zij zien hoe je met een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid veel gebruikte IT-applicaties op ethische wijze kunt slopen. Niet (alleen) voor de kick, maar om belangrijke inzichten op te doen op het gebied van privacy en veiligheid. Anouk Vos is meermaals verkozen tot één van de meest invloedrijke vrouwen op het gebied van cyber security. Ook is zij opgenomen in de Inspiring Fifty, een lijst van de vijftig meest inspirerende vrouwen in de technologie sector in Nederland.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling