KiesUwCursus
€ 135,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Webinar Procederen onder de Wwz

Webinar Procederen onder de Wwz

In twee uur op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het sociaal recht

De Wet werk en zekerheid heeft niet alleen materieelrechtelijk maar ook procesrechtelijk aanzienlijk wat veranderingen gebracht op het terrein van het ontslagrecht. Zo is de verzoekschriftprocedure voorgeschreven over de gehele linie van het ontslagrecht, staan tegen ontbindingsbeschikkingen hoger beroep en cassatie open, is het mogelijk bepaalde vorderingen in de verzoekschriftprocedure te voegen en gelden zeer korte vervaltermijnen. Bovendien kent de wet met art. 7:683 BW een aantal bijzondere procesregels. Op de laatste bepaling na geschiedt de toepassing van de genoemde veranderingen in het licht van het reguliere procesrecht. Dit procesrecht is neergelegd in het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering.

In dit webinar gaat prof. Femke Laagland op basis van rechtspraak na of de bijzondere aard van de arbeidsovereenkomst dwingt tot een bijzondere benadering van het reguliere procesrecht. Met andere woorden: bestaat voor de ontslagpraktijk zoiets als arbeidsprocesrecht en zo ja, wat is de inhoud daarvan.

CPO webinarbundel

Programma

10.00 – 11.00 uur Blok 1
11.00 – 11.10 uur Pauze
11.10 – 12.10 uur Blok 2

Aansluitend beantwoordt u vijf online meerkeuzevragen voor het verkrijgen van het certificaat en vult u vervolgens een digitale evaluatie over het webinar in.

Deelname aan webinar
U maakt eenmalig een account aan bij Online Seminar en kiest daarvoor een persoonlijke inlogcode en wachtwoord. Check uw inbox nadat u het wachtwoord hebt aangemaakt. Van Online Seminar ontvangt u direct een mail met registratielink (kijk eventueel ook in uw SPAM-inbox). Klik op deze link om de registratie te voltooien.

Na inloggen kunt u het webinar bekijken op een moment en locatie dat u schikt. U kunt het webinar tussentijds stil zetten en na een korte pauze weer hervatten of het webinar in gedeeltes op verschillende momenten bekijken. Pas aan het slot van het webinar worden de vijf meerkeuzevragen aan u voorgelegd.

Tijdens het webinar geeft de docent u een codewoord. Het codewoord wordt als antwoordmogelijkheid op een van de vijf meerkeuzevragen aan u voorgelegd. Minimaal drie van de vijf meerkeuzevragen dient u juist te beantwoorden alvorens u het certificaat per e-mail ontvangt. Mocht u minder dan 3 vragen correct hebben beantwoord dan heeft u de mogelijkheid om de meerkeuzevragen opnieuw te beantwoorden.

Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u automatisch, ongeveer een uur na afronding van de toets, het certificaat per e-mail. Tot slot verzoeken we u een online evaluatieformulier in te vullen. Met de resultaten van de evaluatie kunnen we onze werkwijze en inhoudelijke kwaliteit van de webinars verbeteren.

Sprekers

  • prof. mr. Femke Laagland

    hoogleraar Arbeidsrecht, in het bijzonder de Europeesrechtelijke aspecten daarvan, Radboud Universiteit

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling