KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Peeters q.q. / Gatzen-vordering deel II – december 2022

Webinar Peeters q.q. / Gatzen-vordering deel II – december 2022

Heeft u alle belangrijke ontwikkelingen rond de Peeters/Gatzen-vordering gevolgd?

In het Peeters q.q./Gatzen-arrest heeft de Hoge Raad geoordeeld dat de curator een schadevergoedingsvordering gebaseerd op de onrechtmatige daad ten behoeve van de gezamenlijke schuldeisers kan instellen tegen een derde die betrokken was bij schuldeisersbenadeling. Deze bevoegdheid van de curator staat centraal in de twee gelijknamige webinars.

In deel 2 gaat de docent specifiek in op de vraag hoe de Peeters/Gatzen-vordering zich verhoudt tot bestuurdersaansprakelijkheidsvorderingen en aansprakelijkheid van derden zoals notarissen, advocaten, banken. Ook komt de kwalificatie van de Peeters/Gatzen-vordering in Europeesrechtelijk perspectief aan bod en in het verlengde daarvan vragen over rechtsmacht en het toepasselijke recht. Het Hof van Justitie van de EU heeft hierover de afgelopen jaren prejudiciële vragen beantwoord.

Volgt u beide webinars, dan heeft u een totaaloverzicht van de stand van de jurisprudentie over de Peeters/Gatzen-vordering. Na afloop heeft u de kennis en praktische handvatten om een Peeters/Gatzen-vordering als zelfstandige vordering beter te beoordelen.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Aansprakelijkheid van bestuurders en aandeelhouders jegens de gezamenlijke schuldeisers op grond van de Peeters q.q./Gatzen-vordering.
  • Aansprakelijkheid van derden wegens schending van bijzondere zorgplichten jegens gezamenlijke schuldeisers op grond van de Peeters q.q./Gatzen-vordering.
  • De Peeters q.q./Gatzen-vordering in Europeesrechtelijk perspectief.

Op 1 december 2022 vindt ook deel I van het Webinar Peeters q.q. / Gatzen-vordering plaats:

Webinar Peeters q.q. / Gatzen-vordering I

Programma

Datum en tijd: 1 december 2022 van 11.15 uur – 12.15 uur | of na 1 december 2022 op een zelfgekozen moment

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar 

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Mr. Ferry Ortiz Aldana

    Advocaat partner Recoup advocaten en buitenpromovendus OO&R onderzoeksonderwerp de Peeters/Gatzen-vordering

Editie(s)

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling