KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Pandrecht op aandelen

Webinar Pandrecht op aandelen

Spijker uw kennis bij over het pandrecht op aandelen

Pandrecht op aandelen is tegenwoordig een veel gebruikte zekerheid bij financiering. De laatste tijd zijn er steeds meer voorbeelden van bekende herstructureringen waarbij het pandrecht op aandelen het scharnierpunt vormde.

Doorziet u de knelpunten bij de executie van verpande aandelen?

En heeft u inzicht in de rol van een pandrecht op aandelen binnen een breder zekerheidspakket? In dit webinar gaat de docent uitgebreid op deze vragen in. Daarbij betrekt hij uiteraard de actuele ontwikkelingen. De rechtbank Amsterdam oordeelde bijvoorbeeld onlangs dat een pandhouder tijdens een WHOA-afkoelingsperiode niet enkel de aandelen niet mocht executeren, maar ook geen gebruik mocht maken van het stemrecht dat op hem was overgegaan. Wat is de impact van deze uitspraak op de praktijk?

Ook komen veelgemaakte fouten en valkuilen aan bod. Zo spreken financiers bij aandelenverpanding soms te weinig af, waardoor het pandrecht uiteindelijk niet de zekerheid biedt die ze hadden verwacht. En bij een pandrecht op aandelen ter zekerheid van concernfinanciering ligt de fout op de loer om onvoldoende onderscheid te maken tussen de pandgever-moedervennootschap en de dochtervennootschap waarvan de aandelen zijn verpand. Daardoor kun je uit het oog verliezen wiens belangen horen te prevaleren wanneer ze botsen.

Na afloop van het webinar heeft u gedegen kennis over het pandrecht op aandelen en kunt u hoofd- van bijzaken scheiden bij het uitonderhandelen en opstellen van aktes van aandelenverpanding.

Vragen waarop u een antwoord krijgt:

  • Welke afspraken maakt een pandrecht op aandelen ‘comfortabel’ voor een financier?
  • Mag een pandhouder met stemrecht bestuurders ontslaan?
  • Welke rol speelt het vennootschappelijk belang bij de executie van verpande aandelen?
  • Wat is een zogenoemde ‘debt for equity swap’, en is dat bij pandexecutie van aandelen toegestaan?

Doelgroep: Advocaten, (Kandidaat-)Notarissen, Bankmedewerkers (bankiers, bankjuristen en risicomanagers), Herstructureringsdeskundigen

Programma

U kunt dit webinar terugkijken op een zelfgekozen moment

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

 

Sprekers

  • Mr. Tom Hutten

    Promovendus Financiering, Zekerheden en Insolventie Radboud Universiteit Nijmegen en legal counsel ING

Editie(s)

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling