KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Pand en hypotheek; vestiging en uitwinning

Webinar Pand en hypotheek; vestiging en uitwinning

Zorg dat u uw kennis over pand en hypotheek op peil houdt

Pand en hypotheek zijn lastige thema’s binnen het insolventierecht. In de literatuur vindt u niet altijd eenduidige antwoorden. In dit webinar zet de docent recente ontwikkelingen rondom het vestigen en uitwinnen van pand- en hypotheekrechten uiteen.

Hij doet dat op een systematische en heldere wijze waarbij de nadruk ligt op recente jurisprudentie van de Hoge Raad. Zo staat hij in het bijzonder stil bij de uitspraak van de Hoge Raad over non-overdraagbaarheidsbedingen in overeenkomsten en de gevolgen voor pandhouders. Ook lagere jurisprudentie komt aan bod.

Na afloop van het webinar kunt u lastige vraagstukken op het gebied van pand en hypotheek zelfstandig beoordelen.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Waarmee moet u in uw dagelijkse praktijk rekening houden?
  • Wat zijn de valkuilen?
  • Geldende wetgeving en relevante literatuur
  • Non-overdraagbaarheidsbedingen in overeenkomsten en de gevolgen voor pandhouders

Programma

U kunt dit webinar terugkijken op een zelfgekozen moment

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar 

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Prof. mr. Dennis Faber

    Hoogleraar Onderneming en Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling