KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Ontslaggronden en -vergoedingen

Webinar Ontslaggronden en -vergoedingen

Weet u waarop u moet letten bij het motiveren van de billijke vergoeding en wanneer is voldaan aan een van de ontslaggronden?

De Wet arbeidsmarkt in balans (Wab), die per 1 januari 2020 in werking is getreden, introduceerde onder meer een nieuwe ontslaggrond, de i-grond, en de cumulatievergoeding. Wat is het effect hiervan op de dagelijkse praktijk?

In dit webinar krijgt u een update van de stand van zaken. Uw docent Pascal Kruit gaat niet alleen in op de nieuwe ontslaggrond, maar behandelt alle negen ontslaggronden. Ook staat hij uitgebreid stil bij de drie verschillende ontslagvergoedingen: de transitievergoeding, de billijke vergoeding en de cumulatievergoeding. Dat doet hij praktijkgericht.

De motivering van de billijke vergoeding blijft in de praktijk bijvoorbeeld een lastige opgave. Twee recente beschikkingen van de Hoge Raad – Blue Circle en New Hairstyle II – leveren daarvoor nieuwe inzichten op.

En wanneer is sprake van een voldragen disfunctioneringsdossier of een duurzaam verstoorde arbeidsrelatie? Ook deze onderwerpen komen aan bod, net als de herplaatsingsplicht en de reorganisatie.

Volg het webinar live op 27 november 2020 van 10.00 -12.10 uur, of kies na
27 november 2020 zelf een moment om het webinar terug te kijken.

Na afloop van het webinar kunt u in een concreet dossier beoordelen of op basis van de laatste stand van zaken in de rechtspraak is voldaan aan de wettelijke ontslaggronden. Ook weet u op basis van welke parameters een billijke vergoeding moet worden gemotiveerd.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Stand van zaken rondom de negen ontslaggronden
  • Stand van zaken rondom de drie ontslagvergoedingen: de transitievergoeding, de billijke vergoeding en de cumulatievergoeding

Doelgroep

Advocaten

CPO webinarbundel

Programma

Datum en tijd: 27 november 2020 van 10.00 uur – 12.10 uur 

Of later op een zelfgekozen moment terug te kijken.

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Mr. dr. Pascal Kruit

    advocaat en partner bij Boontje Advocaten Arbeidsrecht

Editie(s)

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling