KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Oneigenlijke achterstellingen – oktober 2020

Webinar Oneigenlijke achterstellingen – oktober 2020

Wat moet u nooit vergeten bij een achtergestelde vordering?

Achtergestelde vorderingen zijn een bijzondere financieringsvorm. Investeerders kunnen er hun risico mee beperken. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen eigenlijke en oneigenlijke achterstellingen.

Bij een eigenlijke achterstelling wordt de rang van een vordering ten opzichte van een andere vordering verlaagd. Alle andere afspraken die tot gevolg hebben dat bepaalde schuldeisers geen nadeel ondervinden van het verhaalsrecht van de achtergestelde schuldeiser, vallen onder het begrip ‘oneigenlijke achterstelling’. Voorbeelden zijn afspraken over de opeisbaarheid en de verrekenbaarheid van een vordering.

In de wet is niets geregeld over achtergestelde voreringen. Niels Pannevis bespreekt in twee webinars de verschillende aspecten van de achtergestelde vordering.

In dit tweede webinar staat de oneigenlijk achtergestelde vordering centraal. Dat doet hij aan de hand van praktijkvoorbeelden. U krijgt praktische tips voor het opstellen van een achtergestelde vordering. Belangrijk is om goed na te denken over de gevolgen van een achterstelling. Wat moet bijvoorbeeld gedaan worden met een doorstortplicht?

Vragen waarop u antwoord krijgt:

  • Welke gevolgen heeft een achterstelling?
  • Waarop moet u letten bij het achterstellen van een vordering?
  • Waarop moet u letten bij het verlenen van achtergestelde leningen?
  • Hoe past u achterstellingen toe in de financieringsstructuur?

Doelgroep

Advocaten, juristen en bankmedewerkers

Niveau

Verdiepend

Programma

U kunt dit webinar bekijken op een zelfgekozen moment.

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Mr. drs. Niels Pannevis

    Associate Resor N.V.

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling