Wat moet u nooit vergeten bij een achtergestelde vordering?
Achtergestelde vorderingen zijn een bijzondere financieringsvorm. Investeerders kunnen er hun risico mee beperken. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen eigenlijke en oneigenlijke achterstellingen.
Bij een eigenlijke achterstelling wordt de rang van een vordering ten opzichte van een andere vordering verlaagd. Alle andere afspraken die tot gevolg hebben dat bepaalde schuldeisers geen nadeel ondervinden van het verhaalsrecht van de achtergestelde schuldeiser, vallen onder het begrip ‘oneigenlijke achterstelling’. Voorbeelden zijn afspraken over de opeisbaarheid en de verrekenbaarheid van een vordering.
In de wet is niets geregeld over achtergestelde voreringen. Niels Pannevis bespreekt in twee webinars de verschillende aspecten van de achtergestelde vordering.
In dit tweede webinar staat de oneigenlijk achtergestelde vordering centraal. Dat doet hij aan de hand van praktijkvoorbeelden. U krijgt praktische tips voor het opstellen van een achtergestelde vordering. Belangrijk is om goed na te denken over de gevolgen van een achterstelling. Wat moet bijvoorbeeld gedaan worden met een doorstortplicht?
Vragen waarop u antwoord krijgt:
- Welke gevolgen heeft een achterstelling?
- Waarop moet u letten bij het achterstellen van een vordering?
- Waarop moet u letten bij het verlenen van achtergestelde leningen?
- Hoe past u achterstellingen toe in de financieringsstructuur?
Doelgroep
Advocaten, juristen en bankmedewerkers
Niveau
Verdiepend
Reviews over cursussen van CPO
Deel uw ervaring met vakgenoten!