KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Omgeving & Vastgoed – Aanbesteding/Staatssteun

Webinar Omgeving & Vastgoed – Aanbesteding/Staatssteun

Voorkom ontoelaatbare staatssteun: kent u de juiste faciliteiten?

Staatssteun speelt een steeds grotere rol bij gebiedsontwikkeling. Zowel overheden als projectontwikkelaars hebben een groot belang om de toekenning van ontoelaatbare staatssteun te voorkomen. Ontoelaatbare staatssteun moet immers worden terugbetaald aan de overheid.

Regelmatig wordt er niet (op tijd) aan gedacht dat sprake is van toekenning van een voordeel dat tot (ontoelaatbare) staatssteun leidt. Ook komt het voor dat de overheid bepaalde beleidsdoelstellingen niet realiseert omdat zij bang is voor toekenning van ontoelaatbare staatssteun. Belangrijk is dan om de faciliteiten te kennen die ontoelaatbare staatssteun kunnen voorkomen.

Docent Ruben Wiegerink gaat in dit webinar in op het minimaliseren van staatssteunrisico’s bij gebiedsontwikkeling. Dat doet hij aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden.

Uiteraard komt ook recente jurisprudentie aan bod. Op 9 oktober 2020 heeft de Hoge Raad een belangrijk arrest gewezen in de zaak tussen de gemeente Harlingen en Spaansen Holding B.V. (ECLI:NL:HR:2020:1587). In deze zaak worden piketpaaltjes geslagen op het punt van de civielrechtelijke gevolgen van staatssteun. Daarmee is het een uiterst relevante zaak voor overheden en projectontwikkelaars die aanlopen tegen de vraag of bij een grondtransactie of een andere vorm van projectontwikkeling staatssteun aan de orde is.

Volg het webinar live op 16 februari 2021 van 12.30 tot 14.40 uur, of kies na 16 februari 2021 zelf een moment om het webinar terug te kijken.

Na afloop van het webinar kunt u beter onderkennen dat zich een mogelijk staatssteunrisico voordoet en heeft u mogelijke oplossingen tijdig paraat

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Het minimaliseren van staatssteunrisico’s bij gebiedsontwikkeling.
  • De criteria voor ontoelaatbare staatssteun
  • De faciliteiten die ontoelaatbare staatssteun kunnen voorkomen (AGVV, DAEB).
  • De verstrekkende gevolgen die staatssteun kan hebben voor de tussen overheden en projectontwikkelaars gesloten overeenkomsten.
CPO webinarbundel

Programma

U kunt dit webinar terugkijken op een zelfgekozen moment.

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

 

Sprekers

  • mr. Ruben Wiegerink

    Advocaat Van der Feltz Advocaten

  • mr. Marc Houweling

    Advocaat Van der Feltz Advocaten

Editie(s)

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling