console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Nieuwe regels voor consumentenkoop en digitale inhoud

Webinar Nieuwe regels voor consumentenkoop en digitale inhoud

Info

Zorg dat u goed bent voorbereid op de nieuwe wetgeving voor consumentenkoop

Er komt nieuwe wetgeving op het gebied van consumentenkoop. Onlangs is het wetsvoorstel voor de Implementatiewet richtlijnen verkoop goederen en levering digitale inhoud bij de Tweede Kamer ingediend. Het wetsvoorstel regelt de implementatie van twee Europese richtlijnen. Wat betekent deze Implementatiewet voor de dagelijkse praktijk van juristen die zich bezighouden met koop, algemeen contractenrecht en ICT-recht?

Dit webinar geeft een overzicht van de belangrijkste wijzigingen op het gebied van consumentenkoop. De docent gaat in op inhoudelijke aspecten van de Implementatiewet zoals het toepassingsgebied van de nieuwe regels, de conformiteitsregels en remedies. Ook gaat hij in op de misverstanden die bestaan over het toepassingsgebied. Zo zouden de nieuwe regels een kader geven voor ‘betalen met data’, maar dat is onjuist.

Naast de inhoudelijke aspecten besteedt de docent ook aandacht aan de Europese achtergrond van de richtlijnen en de Nederlandse keuzes bij de implementatie.

Volg het webinar live op 27 mei 2021 van 13:00 uur tot 15:00 uur, of kies na 27 mei 2021 zelf een moment om het webinar terug te kijken.

Na afloop van het webinar bent u goed voorbereid op de aanstaande wetswijziging. U heeft een goed begrip van de inhoud en achtergrond van deze wetswijziging.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

 • Het toepassingsgebied van de nieuwe regels
 • Conformiteitsregels
 • Remedies
 • Achtergrond van de twee Europese richtlijnen:
  • Richtlijn (EU) 2019/771 van het Europees Parlement en de Raad van 20 mei 2019 betreffende bepaalde aspecten van overeenkomsten voor de verkoop van goederen, tot wijziging van Verordening (EU) 2017/2394 en Richtlijn 2009/22/EG, en tot intrekking van Richtlijn 1999/44/EG.
  • Richtlijn (EU) 2019/770 van het Europees Parlement en de Raad van 20 mei 2019 betreffende bepaalde aspecten van overeenkomsten voor de levering van digitale inhoud en digitale diensten.
Programma"

Programma

U kunt dit webinar bekijken op een zelfgekozen moment. 

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Persoon

Sprekers

 • Mr. dr. Pieter Wolters

  Universitair hoofddocent Burgerlijk Recht Radboud Universiteit

Review

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling