console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Klimaatverandering en strafrecht

Webinar Klimaatverandering en strafrecht

Info

Ontdek de strafrechtelijke mogelijkheden in de juridische strijd tegen opwarming van de aarde

Het tegengaan van de opwarming van de aarde is een van de grootste uitgagingen van onze tijd. Het recht speelt daarbij een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan de Urgendaprocedure en de zaak tussen Milieudefensie en Shell. Het strafrecht is tot dusver echter onderbelicht. Juist daarom staat het onderwerp klimaatverandering en strafrecht centraal in dit webinar. Het strafrecht zou in bepaalde gevallen namelijk een nuttig middel in de strijd tegen klimaatverandering kunnen zijn.

In verschillende landen komen de eerste strafzaken op klimaatgebied op gang. Zo is het Duitse Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek naar DWS gestart in verband met greenwashing. Wat is de toegevoegde waarde van het strafrecht en wat zijn de praktische mogelijkheden in Nederland? Kunt u van bepaalde strafbare feiten aangifte doen? Aan wat voor commune en bijzondere strafbepalingen zou u dan kunnen denken? En hoe kunnen bedrijven zorgen dat zij strafrechtelijk handhaafbare klimaatwetten naleven?

Na afloop van dit webinar weet u welke juridische obstakels en praktische mogelijkheden er zijn om het strafrecht in te zetten in de strijd tegen klimaatverandering.

Vragen waarop u een antwoord krijgt:

  • Welke eigenschappen van het strafrecht kunnen een nuttige rol spelen binnen het juridische antwoord op klimaatverandering?
  • Is Nederland op basis van het EVRM verplicht om het strafrecht in te zetten om klimaatverandering te bestrijden?
  • Wat zijn de juridische obstakels om het strafrecht in te zetten binnen het juridische antwoord op de opwarming van de aarde?
  • Welke praktische mogelijkheden biedt het Nederlands strafrecht in de strijd tegen klimaatverandering?
Programma"

Programma

U kunt dit webinar bekijken op een zelfgekozen moment.

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Persoon

Sprekers

  • Mr. Sjoerd Lopik

    Advocaat bij Allen & Overy LLP te Amsterdam en buitenpromovendus bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden

Review

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling