KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar “Is Corona een onvoorziene omstandigheid?”

Webinar “Is Corona een onvoorziene omstandigheid?”

Als producten en diensten niet (op tijd) kunnen worden geleverd is er soms sprake van overmacht. Maar wat gebeurt er als een contractspartij geen beroep op overmacht kan doen, omdat nakoming nog wél mogelijk is? Kan een beroep op onvoorziene omstandigheden ex art. 6:258 BW een oplossing zijn?

Wanneer is er sprake van onvoorziene omstandigheden? En wanneer is een beroep op onvoorziene omstandigheden succesvol? Hoe vult u de redelijkheid en billijkheid als genoemd in art. 3:12 BW in? Wanneer is er sprake van een ernstige verstoring van de waardeverhouding? Kunt u uit de jurisprudentie uit de krediet-crisis een aanknopingspunt vinden? Wanneer kiest u voor wijzigen en wanneer voor ontbinden van de overeenkomst? En welke voorwaarden zou een rechter hieraan kunnen stellen?

In het webinar “Is Corona een onvoorziene omstandigheid?” bespreekt mr. Rob Klein het leerstuk van de onvoorziene omstandigheid.

De eerste lagere jurisprudentie over betalingsonmacht met een beroep op de corona-crisis is een feit: het niet-betalen van de huurpenningen met een beroep dalende inkomsten als gevolg van de corona-crisis wordt door de rechter niet geaccepteerd. Geen onvoorziene omstandigheden dus!

Programma

U kunt dit webinar bekijken waar en wanneer u wilt

Duur: 1 uur

Sprekers

  • mr. Rob Klein

    Advocaat en partner bij Nysingh

Reviews over cursussen van Lexlumen

Wat vonden uw vakgenoten?

Bert Lassche

Goede training, echter het lijkt erop alsof met deze online training voldaan wordt aan de opleidingseis voor de Wwwft, waarvoor echter, tenzij ik dat verkeerd zie, 2 uur / opleidingspunten vereist zijn

Edy Hoogendam

Zeer goede docent en actueel voor mijn praktijk

8.0
2 totaal
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling