KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Internationale contracten en ‘COVID-19-wetgeving’: inperking vrijheid van rechtskeuze?

Webinar Internationale contracten en ‘COVID-19-wetgeving’: inperking vrijheid van rechtskeuze?

In één uur op de hoogte van de gevolgen van COVID-19-wetgeving op internationale contracten

In verband met de coronacrisis hebben lidstaten en derde landen crisiswetgeving uitgevaardigd (of zullen dit in de nabije toekomst doen) ter bescherming van de volksgezondheid of ter bestrijding van nadelige economische gevolgen. Dergelijke wetgeving kan rechtstreeks ingrijpen in internationale contracten, bijvoorbeeld doordat nakoming wordt verboden (importverboden), contractuele opzeggingsbevoegdheden aan banden worden gelegd of verschuldigde bedragen (rente, huur) worden gereduceerd. In dit webinar wordt aan de hand van enkele voorbeelden besproken in hoeverre een rechtskeuze voor reeds gesloten of nog te sluiten contracten kan worden doorkruist door dergelijke wettelijke maatregelen. In veel gevallen zijn deze immers aan te merken als zogenaamde ‘voorrangsregels’, die ongeacht een rechtskeuze wensen te worden toegepast. Centraal zal staan de bespreking van artikel 9 van Verordening nr. 593/2008 inzake het recht dat van toepassing is op verbintenissen uit overeenkomst (Rome I).

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Internationale contracten
  • Nakoming
  • Rechtskeuze
  • Rome I
CPO webinarbundel

Programma

U kunt dit webinar bekijken waar en wanneer u wilt

Duur:  1 uur

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar 

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Sprekers

  • Prof. mr. Rick Verhagen

    hoogleraar Internationaal privaatrecht, rechtsvergelijking en burgelijk recht, Radboud Universiteit en Senior Advisor Clifford Chance

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling