KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Insolventiestrafrecht II – december 2022

Webinar Insolventiestrafrecht II – december 2022

Hoe staat het met uw kennis van het strafrecht voor uw insolventierechtpraktijk?

In het insolventiestrafrecht komen het insolventierecht en het strafrecht samen. In twee webinars gaat de docent in op de wisselwerking tussen deze rechtsgebieden, want in kwesties rondom de aansprakelijkheid van functionarissen bij noodlijdende ondernemingen, is kennis van zowel het privaatrecht als het strafrecht essentieel.

In dit tweede webinar bespreekt de docent de strafrechtelijk gesanctioneerde mededelingsplichten van de bestuurder en het nemo tenetur-beginsel. Ook gaat ze in op het wetsvoorstel Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie. Hierin is beoogd bepaalde verplichtingen van de bestuurder ook strafrechtelijk te sanctioneren.

Na afloop van dit webinar heeft u een goed begrip van de wisselwerking tussen het insolventierecht en het strafrechtelijk faillissementsrecht. De werking van het nemo tenetur-beginsel speelt hierin een belangrijke rol.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Strafrechtelijk gesanctioneerde mededelingsplichten van de bestuurder
  • Het nemo tenetur-beginsel
  • Wetsvoorstel Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie

Op 6 december 2022 vindt ook deel I van het Webinar Insolventiestrafrecht plaats:

Webinar Insolventiestrafrecht I

Programma

Datum en tijd: 6 december 2022 van 15:30 uur – 16:30 uur | of na 6 december 2022 op een zelfgekozen moment

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Mr. dr. Arpi Karapetian

    Universitair docent bij Faculteit Rechtsgeleerdheid

Editie(s)

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling