KiesUwCursus
€ 55,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Webinar huur en faillissement

Webinar huur en faillissement

Tijdens het webinar huur en faillissement behandelt Elout Korevaar, advocaat vastgoedrecht en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden, de posities van huurder en verhuurder rondom faillissement. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden tips en trucs gegeven voor huurders en verhuurders.

Betalingsproblemen van huurder en verhuurder kunnen ingrijpende gevolgen hebben voor de huurrelatie. Bij surséance van de betaling kan de huurder van woonruimte de huurovereenkomst opzeggen. Bij faillissement van de huurder kunnen huurder en verhuurder de overeenkomst opzeggen. Als de huurder in zwaar weer verkeert kan de huurder, op grond van de wet homologatie onderhands akkoord (WHOA), een voorstel tot wijziging of beëindiging van de huurovereenkomst doen. Telkens spelen dan vragen naar de positie van huurder en verhuurder ten aanzien van niet betaalde huur, doorlevering van servicekosten (verwarming), oplevering in oorspronkelijke toestand, het wegbreken van door huurder aangebrachte voorzieningen en de (on)mogelijkheden tot incasso van de waarborgsom of bankgarantie. Bovendien is niet ondenkbaar dat indien de huurder failliet gaat een doorstart van de failliete onderneming plaatsvindt. Telkens dienen huurder en verhuurder zich bewust te zijn van hun juridische positie

Toegang tot het webinar
De webinar huur en faillissement vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome, Edge of Firefox). 

U ontvangt na uw inschrijving een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats.

Programma

Datum en tijd: 7 oktober 2020, van 12:30 tot 13:30.

De webinar huur en faillissement wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het dus nogmaals terugkijken op een moment dat het u uitkomt. 

Sprekers

  • mr. E.P.W. Korevaar

    Advocaat Weebers Vastgoed Advocaten, docent Privaatrecht Universiteit Leiden

Editie(s)

Reviews over cursussen van Juridisch PAO Leiden

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling