KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Actualiteiten Hoofdelijkheid en borgtocht I – juni 2020

Webinar Actualiteiten Hoofdelijkheid en borgtocht I – juni 2020

Vermijd de valkuilen en leer effectiever adviseren en procederen over hoofdelijkheid, borgtocht en garantie

Persoonlijke zekerheden zoals hoofdelijke aansprakelijkheid en borgtocht zijn actuele onderwerpen waarover veel jurisprudentie verschijnt. Met name over de zorgplicht tegenover borgen en het toestemmingsvereiste van artikel 1:88 BW is veel jurisprudentie verschenen. Door de huidige crisis zullen deze onderwerpen nog actueler worden, doordat op deze vormen van zekerheid veel vaker een beroep zal worden gedaan.

Maar het onderscheid tussen hoofdelijkheid, borgtocht en garantie, en de verschillende gevolgen van deze figuren, worden in de praktijk regelmatig onvoldoende onderkend. Ook wordt de zorgplicht vaak onvoldoende nageleefd, met name nadat de overeenkomst is gesloten. Het op een juiste wijze toepassen van de regels voor het toestemmingsvereiste van artikel 1:88 BW en de uitzonderingen daarop, verdienen eveneens aandacht.

In twee webinars behandelt de docent genoemde onderwerpen diepgaand en over de volle breedte. Hij doet dit aan de hand van praktijkvoorbeelden vanuit zijn ervaring als bankjurist, adviseur en advocaat. U kunt deel I en deel II afzonderlijk van elkaar volgen.

Thema’s die in deel I aan bod komen:

  • Hoofdelijke aansprakelijkheid, borgtocht of garantie?
  • Rechtsverhouding tussen schuldeiser en hoofdelijk schuldenaar, borg of garantie?
  • Particuliere of zakelijke borg?

Volg het webinar live op 22 juni 2020 van 13:30 tot 14:30 uur, of kies na 22 juni 2020 zelf een moment om het webinar terug te kijken.

Na het volgen van dit webinar bent u goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen rondom hoofdelijkheid en borgtocht.

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door Cedeo en de Nederlandse Orde van Advocaten.

CPO webinarbundel

Programma

Datum en tijd: 22 juni 2020 van 13:30 uur – 14:30 uur | of na 22 juni 2020 op een zelfgekozen moment

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Mr. Ronald Verdaas

    zelfstandig advocaat, senior onderzoeker Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R) van de Radboud Universiteit

Editie(s)

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling