KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Girale betaling en verrekening

Webinar Girale betaling en verrekening

Deze ontwikkelingen binnen het insolventierecht mag u niet missen

Kent u de recente ontwikkelingen in de rechtspraak op het gebied van girale betaling en verrekening binnen het insolventierecht?  In dit webinar gaat de docent uitgebreid in op deze thema’s.

Hij doet dat op een systematische en heldere wijze en bespreekt daarbij actuele jurisprudentie. Zo behandelt hij de uitspraak van de Hoge Raad over girale betalingen rondom de faillissementsdatum. Ook lagere jurisprudentie over de toepassing van artikel 54 Fw komt aan bod. In het bijzonder besteedt hij daarbij aandacht aan het effent daarvan op retailfaillissementen.

Na afloop van het webinar kunt u lastige vraagstukken op het gebied van girale betaling en verrekening zelfstandig beoordelen.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Waarmee moet u in uw dagelijkse praktijk rekening houden?
  • Wat zijn de valkuilen?
  • Geldende wetgeving en relevante literatuur
  • Girale betalingen rondom de faillissementsdatum
  • De toepassing van artikel 54 Fw in retailfaillissementen

Programma

U kunt dit webinar terugkijken op een zelfgekozen moment

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar 

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Prof. mr. Dennis Faber

    Hoogleraar Onderneming en Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling