KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Financiëlezekerheidsovereenkomsten in de financiële praktijk

Webinar Financiëlezekerheidsovereenkomsten in de financiële praktijk

Maakt u de goede keuzes bij het inzetten van een financiëlezekerheidsovereenkomst?

Een financiëlezekerheidsovereenkomst (FZO) is een zekerheidsinstrument dat in veel opzichten afwijkt van de traditionele vormen van goederenrechtelijke of persoonlijke zekerheid. FZO’s worden in de (internationale) financiële praktijk op grote schaal aangegaan door bepaalde overheidsinstanties, centrale banken, commerciële banken en andere financiële ondernemingen.

In dit webinar gaat prof. Pim Rank in op vorm, inhoud en functie van de FZO. Hij bespreekt daarbij de vereisten voor de totstandkoming van een FZO. Wanneer is bijvoorbeeld voldaan aan het controlevereiste? Ook besteedt hij aandacht aan de uitwinning van op basis van een FZO verstrekte zekerheden.

Verder gaat hij in op actuele ontwikkelingen rondom de FZO. Recent heeft het Hof van Justitie van de EU namelijk twee belangrijke uitspraken over de FZO gedaan en er is een wetswijziging die beleggingsondernemingen beperkt in het gebruik van FZO’s als zekerheidsinstrument.

Volg het webinar live op 16 juli 2020 van 15:00 tot 16:00 uur, of kies na 16 juli 2020 zelf een moment om het webinar terug te kijken.

Na afloop van dit webinar bent u bekend met de basisbeginselen van de FZO en kunt u de inzet van dit zekerheidsinstrument afwegen t.o.v. het gebruik van traditionele zekerheden. Ook kent u de heikele punten bij het aangaan van een FZO.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • vorm, inhoud en functie van de FZO
  • vereisten voor de totstandkoming van een FZO
  • uitwinning van op basis van een FZO verstrekte zekerheden
  • heikele punten bij het aangaan van een FZO
CPO webinarbundel

Programma

U kunt dit webinar bekijken op een zelfgekozen moment. 

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Prof. dr. Pim Rank

    hoogleraar Financieel Recht Universiteit Leiden en Of Counsel NautaDutilh

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling