KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Faillissementspauliana II – oktober 2022

Webinar Faillissementspauliana II – oktober 2022

Kent u de laatste ontwikkelingen rondom de actio Pauliana?

De actio Pauliana komt in vrijwel ieder faillissement aan de orde. Het is bij uitstek het instrument voor een faillissementscurator om actief dat wat in het zicht van het faillissement van de schuldenaar op onoirbare wijze uit diens vermogen is verdwenen, daarin terug te brengen.

De actio Pauliana wordt met grote regelmaat met succes toegepast en is de afgelopen jaren het voorwerp geweest van een groot aantal procedures, waarvan er diverse tot en met de Hoge Raad zijn gevoerd. De casuïstiek is oneindig. Het is alleen wel een complex onderwerp dat vaak als lastig en ongrijpbaar wordt ervaren. In twee webinars van een uur brengt de docent daarin verheldering.

In het tweede webinar staan de verplicht verrichte rechtshandelingen centraal. Daarnaast gaat de docent in op de vereisten van artikel 47 Fw en de rechtsgevolgen van de actio Pauliana, die na de vernietiging van onverplicht verrichte of verplicht verrichte rechtshandelingen in beginsel gelijk zijn. Uiteraard bespreekt de docent daarbij ook de relevante jurisprudentie.

Na afloop van dit webinar weet u alles over de onverplicht verrichte rechtshandelingen en de actio Pauliana die u daarvoor kunt inzetten. Volgt u ook het tweede webinar, dan bent u in twee uur volledig bij over alle relevante ins en outs van de actio Pauliana.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Verplicht verrichte rechtshandelingen
  • De vereisten van artikel 47 Fw
  • De rechtsgevolgen van de actio Pauliana

Programma

Datum en tijd: 11 oktober 2022 van 13.00 uur – 14.00 uur

Of na 11 oktober 2022 op een zelfgekozen moment terug te kijken.

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Prof. mr. Dennis Faber

    Hoogleraar Onderneming en Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling